Verkering opnieuw uit

C. M. Chr. Rots - de Weger / 1 reactie

23-12-2011, 11:02

Vraag

Onlangs heb ik een oude vriend ontmoet en zijn de vonken weer overgeslagen. Alleen over sommige dingen hadden we discussies, zoals het uitgaan. Ik heb mijn eigen keuze gemaakt en ben uitgegaan, hier was hij het niet mee eens. En hij is erg boos geworden. Hierdoor is het uitgegaan, omdat hij twijfelde en hij blijkbaar niet over zijn oude liefde heen was. Ik vind het erg moeilijk om hier keuzes in te maken. Moet ik het contact aanhouden en elkaar beter leren kennen ten opzichte van keuzes die je maakt. Kunt u tips geven? En is het logisch dat hij door zo een klein punt de verkering uitmaakt?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Beetje verward verhaal lees ik hier. Die oude vriend heeft opnieuw de verkering uitgemaakt? Volgens jou om "een klein punt", het uitgaan van jou waar hij het niet mee eens was. Heb ik zo een en ander goed samengevat?

Tip 1: wat voor jou klein is, kan voor hem groot zijn! Praat met elkaar (als dat nog mogelijk is) over verschillen in beleving van jouw uitgaan.

Tip 2: heeft hij recht op "erg boos" te worden op een vriendin die eigen keuzes maakt? Welke keuze was dat, ofwel om wat voor uitje ging het (naar een vriendin of winkelen heeft een andere lading dan naar de bioscoop of een dancing)? Onder welke omstandigheden is die keuze gemaakt? Heb je bijvoorbeeld je zin doorgedreven? Zie je dat er meerdere dingen kunnen meespelen in zijn boosheid?
 
Tip 3: is dit de man met wie je een leven wilt opbouwen? Schrijf dan eens op wat je er wél van verwacht en wat je (bij herhaling) teleurstelt!

Tip 4: sommige dingen leveren discussies op... als dit discussies zijn over belangrijke dingen in het leven zou ik me nog maar eens bedenken of je echt wel een nieuwe en vaste vriendschap met deze oude vlam wilt aangaan!

Sterkte gewenst!
Marijke Rots

Tags in dit artikel:

verkering uit
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1499 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Daniel
26-12-2011 / 12:58
Goed advies van Marijke Rots en als een vriend erg boos wordt.... is hij dan wel de ware?
Tip 4 van Marijke Rots vind ik zo goed, soms moet je echte keuzes maken.

Terug in de tijd

Onze dochter is 3,5 jaar en een vrolijke, eigenwijze dame. We zijn al een tijd bezig met zindelijk worden, maar het wil nog niet echt lukken. Ze weet heel goed wanneer ze in haar luier plast of poept ...
6 reacties
23-12-2020
Als kind was ik erg om mezelf geworpen. Ik kom uit een groot gezin. Ik had vaak het idee dat ik overbodig was of tot last, terwijl ik weet dat ik een rustig kind was. Maar door mijn opvoeding heb ik m...
Geen reacties
23-12-2016
Aan een dominee uit de CGK. Onlangs kwam ik de volgende tekst uit 1 Korinthe 3:15 tegen: “Zo iemands werk zal verbrand worden, die zal schade lijden; maar zelf zal hij behouden worden, doch alzo als d...
4 reacties
23-12-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering