Gespreksgroepen

G. Hoogakker / 1 reactie

11-11-2011, 17:51

Vraag

Mijn vader heeft autisme. Ik heb het daar soms best wel moeilijk mee. Zijn er misschien gespreksgroepen?


Antwoord

Beste vragensteller,

Ik kan me voorstellen dat het niet makkelijk is om een vader met autisme te hebben. Dan is het fijn als je ervaringen kan delen! Je vertelt niet in welke regio je woont dus is het moeilijk om heel concreet tips te geven. Er zijn verschillende gespreksgroepen voor familieleden van mensen met autisme, al zijn deze over het algemeen op ouders, broers/zussen of partners gericht. Om te weten te komen of er een geschikte gespreksgroep bij je in de buurt zit kun je het beste contact opnemen met de Nederlandse vereniging voor Autisme (0900-2884763, www.autisme.nl). Zij kunnen je doorverwijzen naar de juiste instantie.

Zelf zou je al op de volgende sites kunnen kijken voor het hulpaanbod in jouw regio:

 


Succes!

Met vriendelijke groet,
Germa Hoogakker

Tags in dit artikel:

autisme
Dit artikel is beantwoord door

G. Hoogakker

  • Geboortedatum:
    17-11-1984
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Elst (Gld.)
  • Status:
    Inactief
22 artikelen
G. Hoogakker

Bijzonderheden:
Maatschappelijk werkster

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
henken
11-11-2011 / 19:09
Sterkte ermee!
Het boek: geef me de 5! is misschien ook wel wat. Geschreven door Colette de Bruin. In bibliotheken kan je het lenen. Meer op kinderen geschreven maar er wordt ook heel duidelijk en 'simpel' geschreven hoe mensen met autisme en aanverwante stornissen denken. Hoe je daar mee om kan gaan. Ik ben het nu aan het lezen ivm met mijn volwassen gehandicapte zus.

Terug in de tijd

Hoe leggen de Joden Jesaja 53 uit? Het lijkt me namelijk bijna onmogelijk, gezien het feit dat ze niets moeten hebben en geloven van de lijdende Knecht des Heeren.
13 reacties
11-11-2016
Ik heb een vraag over paranormaal begaafdheid. Het onderwerp is overal taboe, daarom maar op deze manier. Een vriend van mij voelt dingen van te voren aan. Hij kan ook pijn bij mensen wegnemen. Weet e...
2 reacties
11-11-2010
In de tijd van Jozua vond God het fout dat Jozua een verbond sloot met de Gibeonieten, wat ik kan begrijpen. Maar in de tijd van David vond de Heere het fout dat Saul de Gibeonieten wilde uitmoorden. ...
Geen reacties
11-11-2021
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering