Vriend helemaal niet missen

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

20-10-2011, 09:32

Vraag

Ik voel me vreselijk nu. Ik heb drie maanden verkering. Voor m'n verkering twijfelde ik of ik verkering wilde met hem. Toen ik verkering kreeg waren die twijfels allemaal weg en leefde ik, zoals ze het zeggen, op een roze wolk. Na een poosje is dat langzamerhand overgegaan. Daar was geen reden voor, maar nu heb ik gewoon geen gevoelens meer voor hem! Er zijn echt wel momenten waarop ik denk: je bent lief... maar daar kan ik mijn hele leven toch niet op bouwen? Nu ik hem een week en weekend niet heb gezien en weinig contact heb, kom ik erachter dat ik hem helemaal niet mis! Maar van zijn kant: hij houd superveel van me en is nog steeds gek op me. Als ik het nu uitmaak, maak ik hem helemaal kapot! Ik heb vaker getwijfeld. We hebben al dagen zonder contact geprobeerd, maar telkens kwam het weer goed. Het is fijn om bij hem te zijn, maar ik heb het gevoel dat hij de ware gewoon niet is. Maar uitmaken is zo'n moeilijke stap. Hoe moet ik dat aanpakken? Wat moet ik doen? Een radeloos meisje.

Antwoord

Radeloos meisje,

Wat dacht je ervan om hem gewoon de waarheid te vertellen? Moet je de eerste zin van je brief eens lezen: dat kan toch nooit tot een gelukkig leven leiden? Je denkt, dat -als je de verkering uitmaakt- je hem "helemaal kapot maakt." Hoe gelukkig denk je dat je hem zult maken door deze relatie voort te zetten? Nog afgezien van hoe je jezelf hierbij voelt (nogmaals: zie je eigen woorden!). Waarschijnlijk zal hij teleurgesteld zijn en verdriet hebben, maar dat mag toch ook?

Wees eerlijk en open in relaties. Kun je het niet zeggen, schrijf het dan op. Stuur hem een brief. Of laat je vraag en dit antwoord aan hem lezen.

Sterkte gewenst,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

  Bekijk ook:

Tags in dit artikel:

uitmakenverkering
geen reacties

Terug in de tijd

Momenteel lees ik het boek “Alles uit Hem” (over de orde des heils) van dominee Vreugdenhil. Ik had hier voorheen nog ni...
geen reacties
23-10-2017
Wat wordt bedoeld met Gen. 12: 3, waar God tegen Abraham zegt: "En wie u vervloekt, zal ik vervloeken"?
geen reacties
20-10-2010
In deze link is een vraag gesteld waar ik een vervolgvraag op wil stellen: Is het oneerbiedig om preken te luisteren op ...
3 reacties
20-10-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering