Superhelden in de Bijbel

Ds. W.G. Hulsman / Geen reacties

17-10-2011, 16:38

Vraag

Kunnen wij spreken van superhelden in de Bijbel?


Antwoord

In de Bijbel lees je verschillende keren over helden. Ook wordt de Heere een held genoemd. Jeremia 20:11: De HEERE is echter met mij als een machtige Held. Zefanja 3:17: De HEERE, uw God, is in uw midden, een Held, Die verlossen zal. De gelovigen in Hebreeën 11 worden wel geloofshelden genoemd.

In de kinderboekenweek 2011 (5-15 oktober)  gaat het over superhelden en heldenmoed. Volgens Wikipedia is een superheld een fictief karakter dat veel voorkomt in strips, films en televisieseries.

Het lijkt mij het veiligst om niet te spreken over superhelden in Bijbel. En zeker niet –wat ook gebeurt– Jezus als superheld. Op die wijze wordt de Heere Jezus eerder naar beneden gehaald, dan geëerd en geprezen.

Ds. W. G. Hulsman

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W.G. Hulsman

  • Geboortedatum:
    08-11-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Barneveld
  • Status:
    Actief
166 artikelen
Ds. W.G. Hulsman

Bijzonderheden:

Emeritus


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Waarom heeft God mij naast het gevoel voor vrouwen ook gevoel voor mannen gegeven? Waarom verlang ik als man naar seks met een man?
Geen reacties
17-10-2005
Hartelijk dank voor het gegeven antwoord over hypnotherapie, drs. Meijer. Aanvullende informatie. Ik heb zeven maanden een behandeling gehad bij de GGZ (cognitieve gedragstherapie). Daarna heb ik nog ...
Geen reacties
17-10-2019
Ik ben 28 jaar en heb een serieuze verkering. Mijn vriend zegt regelmatig dat hij van mij houdt. Ik durf dat niet zo goed te zeggen. Er zijn al veel vragen over gesteld maar toch hoop ik dat ik een he...
Geen reacties
17-10-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering