Pijn in de borst

drs. N. Wolswinkel / 2 reacties

18-08-2011, 09:27

Vraag

Ik ben een jonge vrouw van 25 jaar en heb regelmatig pijn in de borst (links). Ooit heb ik dit heel erg gehad en toen bleek ik een droge-borstvliesontsteking te hebben wat met rust en een kuur moest genezen. Verder ben ik geopereerd aan een goedaardig gezwel in diezelfde borst. Soms heb ik bij inspanning een stekende pijn, of zomaar spontaan. Ik kan dan niet diep inademen en dat geeft vervolgens een benauwd gevoel. Ik heb begrepen dat veel vrouwen dit hebben en dat dit bij de cyclus kan horen, dus doe ik er verder weinig mee. Maar nu heb ik al drie dagen achter elkaar ongeveer drie keer per dag die stekende pijn, zowel bij inspanning als zonder inspanning. Het inademen kost dan moeite door die stekende pijn, en het gaat uiteindelijk vanzelf over. Wat is uw advies? Pijn op de borst maakt altijd angstig maar ik wil me niets aanpraten. Een jonger broerje is geboren met een ernstige hartafwijking, en ergens zit dat ook in m'n hoofd. Stel je voor dat... Maar ik voel me wat aanstellerig als ik met deze 'vage' klachten naar een huisarts ga.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Ik kan hier weinig over zeggen. De klachten van nu doen weinig denken aan een probleem van de mamma, de borstklier. Het klinkt meer als een probleem van de ribbenkast. Maar ik kan er eigenlijk niet veel over zeggen. Een klacht als deze leent zich niet voor een anonieme mail, maar voor een gesprek met een arts onder vier ogen met een goed lichamelijk onderzoek.

Drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:

    Huisarts

Tags in dit artikel:

borst(en)pijn
2 reacties
Annet76
18-08-2011 / 16:59
"Een klacht als deze leent zich niet voor een anonieme mail, maar voor een gesprek met een arts onder vier ogen met een goed lichamelijk onderzoek."

Lijkt me nogal vanzelfsprekend. Sommige vragen doen mij werkelijk met mijn wenkbrauwen fronsen.
Race406
20-08-2011 / 00:20
Je bent geopereerd aan een borst en in diezelfde borst heb je nu pijn. Jij noemt dat vaag en aanstellerig???????????????????????????????????????????????????????????????????

Terug in de tijd

Naar aanleiding van onderstaande songtekst: Julia, zelfs je naam is mooi (Henk Westbroek). Als jij je kleren aantrekt.. zonder haast en haast zonder erbij na te denken kijk ik naar een omgekeerde...
Geen reacties
18-08-2006
Ik weet sinds een jaar ongeveer na veel onderzoeken dat ik waarschijnlijk (90 procent) geen kinderen kan krijgen. Dat geeft mij erg veel verdriet. Ik voel me heel minderwaardig tegenover anderen. Ook ...
Geen reacties
18-08-2006
Aan mevrouw Ronner-Wattel. Naar aanleiding van vraag en antwoord  op depersonalisatie/derealisatie-stoornis het volgende. Ook ik heb sinds mijn vroegste jeugd (of eerder?) last van autisme en deperson...
3 reacties
18-08-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering