Kleingelovigen

Ds. A. van Wijk / 1 reactie

28-06-2011, 15:45

Vraag

Pas werd er bij ons in de kerk een preek gelezen over Zondag 30. In vraag 81 staat dat alleen voor diegene het avondmaal is ingesteld, die vertrouwen dat hun zonden om Christus wil vergeven zijn. In deze preek kwam naar voren dat er ook mensen zijn die dat niet weten, maar wel een zicht op Jezus hebben. Dit werden de kleingelovigen genoemd. Wat houdt het zien van Jezus in en hoe kan dit voldoende zijn? Zonder het geloven dat je zonden in Christus vergeven zijn, is alles toch eeuwig tekort?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Als ik geloof in Christus als mijn Middelaar houdt dat ook in: geloven dat om Hem al mijn zonden genadig zijn vergeven. Vanwege veel aanvechting kan het wel zijn, dat iemand wel alles wat hij of zij nodig heeft in de Heere Jezus ziet, en dan in Hem soms ook zekerheid ervaart door op Hem te betrouwen, maar ook veel vreest. Lopend over de golven, en dan weer neerzinkend, zijn ze kleingelovig te noemen.  Het gaat niet over een ander geloof, maar een andere mate er van.

De prediking heeft als voornaam doel de Middelaar zo aan te prijzen, dat de vastheid van de zaligheid steeds weer gezien wordt buiten de gelovige, in Hém. In Christus omhelst de Vader verloren zonen en dochters, al hebben ze niets dan schuld!

Ds. A. van Wijk

Ds. A. van Wijk

  • Geboortedatum:
    10-02-1960
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Herkingen
  • Status:
    Inactief
1 reactie
plderoos
29-06-2011 / 21:00
Misschien ook goed om te bedenken dat de discipelen ( ! ) om meer geloof vroegen. Ze vonden zichzelf blijkbaar kleingelovig. Terwijl ze Gods Zoon Zelf bij zich hadden. En toen antwoordde Jezus, als je een geloof had als een mosterdzaadje (en da's net zoveel als niks) zei je tegen deze moerbeiboom dat hij zich moet verheffen en zichzelf in de zee planten en hij zou u gehoorzamen. En ik zal je vertellen, ik heb het eens geprobeerd met zo'n klein cactusje in zo'n klein plastic potje, maar dat werd niks. Wat een geluk dat het niet van ons afhangt maar van het goede werk van Jezus!

Terug in de tijd

Hoe kan het zijn dat ik niet verlang naar de wederkomst? Het gaat ons verstand te boven en ik weet ook niet wat ons te wachten staat. Is dat zonde? Ik wil graag naar God verlangen en naar Hem uitzien,...
Geen reacties
28-06-2021
Hoe kan ik ooit weer de verbroken verhouding met God herstellen? Zelf kan ik het natuurlijk niet. Ik bid al zolang (ik ben bang dat ik verkeerd bid, teveel als rechthebbend) terwijl we rechteloos zijn...
Geen reacties
28-06-2007
Aan ds. G. A. van den Brink. U schrijft in uw antwoord op “Verbond en doop bij Gereformeerde Gemeenten in Nederland” over Bostons verhandeling over de kinderdoop. Waar kan ik die vinden? Bedoelt u daa...
Geen reacties
28-06-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering