Vriend ziet geen kwaad

drs. J. Hoekman / 3 reacties

18-06-2011, 13:30

Vraag

Wat moet je doen als een lieve vriend van je seks heeft met meisjes en hij luistert niet naar je waarschuwingen, omdat hij er ''geen kwaad in ziet''? Het maakt me erg verdrietig. Groet van een 20-jarig meisje.

Antwoord

Het enige wat je kunt doen is bidden of aan je predikant vragen of hij eens een keer met die goede vriend wil gaan praten over dat "seks" iets is voor binnen het huwelijk, als je met seks gemeenschap bedoelt.

Ds. J. Hoekman

drs. J. Hoekman

drs. J. Hoekman

 • Geboortedatum:
  27-01-1962
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Urk
 • Status:
  Actief

Tags in dit artikel:

relaties
3 reacties
43843
18-06-2011 / 17:28
Als hij seks heeft met andere meisjes, is hij in wezen met hen getrouwt. Je moet deze verhouding onmiddelijk verbreken. Met hem kun je als hij als hij er geen kwaad in ziet nooit gelukkig zijn. HIj moet er zijn voor jou alleen en jij voor hem.
Gods zegen toegebeden.
toetje
18-06-2011 / 19:27
Er staat in de vraag: een lieve vriend, dit hoeft toch niet te betekenen, dat het haar vriend is, waar ze een liefdesrelatie mee heeft? mijns inziens maakt deze vragenstelster zich gewoon zorgen om het gedrag van een goede vriend.
mortlach
20-06-2011 / 00:46
Het lijkt me dat je er weinig aan kunt doen, of zelfs maar moet doen. Je hebt aan je beschrijving gezien al gewaarschuwd (misschien meerdere malen) en dat vind ik zelfs al vrij ver gaan. Je hebt niets te zeggen over hoe een ander zijn seksleven inricht, hoe graag je dat misschien ook zou willen. Met aandringen en zelfs pastorale hulp op iemand afsturen zal het echt niet beter worden.

Het 'probleem' ligt bij jou, JIJ bent verdrietig. Maar je vraag aan een ander om dat probleem op te lossen namelijk door geen seks meer te hebben zodat jij je beter voelt. Dat gaat ongetwijfeld niet werken en het is misschien zelfs wel egoïstisch om het te vragen. Accepteer het, en als je dat niet kunt, tja, dan zul je ieder je eigen weg moeten gaan.

Terug in de tijd

Ik volg de methode NFP en daarvoor moet ik telkens de stand van mijn baarmoedermond voelen. Als ik dat doe voel ik daar ...
geen reacties
18-06-2013
Een bepaalde dominee vraagt nogal eens: "Wanneer heb je de laatste ontmoeting met de Heere gehad?" Wat zou hij hier toch...
2 reacties
18-06-2010
Er is hier wel al het een en ander over geschreven, maar toch vind ik het nog steeds moeilijk. Hoe moet je omgaan met ge...
geen reacties
18-06-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering