Nog steeds niet zwanger

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

11-09-2004, 00:00

Vraag

Mijn man en ik zijn nu zo'n negen maanden getrouwd. We willen allebei heel graag kinderen, maar tot nu toe is het nog steeds niet gelukt. Terwijl we wel de temperatuur bijhouden en zeker weten dat er een eisprong plaatsvindt. Hoe kan dit? Natuurlijk beseffen we dat het een gave van God is als we kinderen mogen ontvangen, daar bidden we ook veel om samen. Maar soms is het wel moeilijk. Hopelijk kunt u hier een reactie op geven.


Antwoord

Aan de ene kant kan iemand na één keer gemeenschap al zwanger worden en aan de andere kant heeft het soms ook even z'n tijd nodig, terwijl er dan helemaal niets aan de hand hoeft te zijn. Het is net zo als met het spel "Mens, erger je niet". Je weet dat je een kans van één op zes hebt om een zes te gooien, maar als je er op zit te wachten omdat je met al je pionnetjes buiten het spel staat, dan lijkt het wel alsof je geen zes meer kunt gooien, terwijl de anderen dan wel achter elkaar zes gooien. Zo gaat dat vaak.

Als een stel openstaat voor een zwangerschap, dan zie je (uit de statistieken) dat na één jaar 70-80 procent zwanger is. In het volgend jaar raakt nog eens 10 procent spontaan zwanger. In de medische kringen is het gebruikelijk dat wanneer een echtpaar na één jaar nog niet zwanger is, er medische hulp wordt ingeroepen.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

kinderwens
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een aantal keren een gesprek gehad met een man die kerkt in een evangelische gemeente. Wanneer hij dingen vraagt, of antwoord geeft is het vaak erg duidelijk. Ik kan dan niet op een tekst komen...
Geen reacties
11-09-2006
Tijdens het online beluisteren van een preek hoorde ik dat doopouders vooraf hun trouwboekje dienen in te leveren bij het kerkelijk bureau. Wat kan hier de reden van zijn?
Geen reacties
11-09-2023
Een vriendin van mij heeft thuis erg grote problemen. Ze mag bijna niets van haar ouders. Ze is bijna 16 en mag haar vriend niet mee naar huis nemen. Ze word geslagen en genegeerd door haar ouders. En...
Geen reacties
11-09-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering