Sterven van Henoch

Ds. J. Prins / 1 reactie

21-05-2011, 12:00

Vraag

In Gen. 5:21 lezen wij dat Henoch in nauwe verbondenheid met God leefde. Aan zijn leven kwam een einde doordat God hem wegnam. Mogen wij hieruit 'concluderen dat Henoch zonder te sterven naar God is opgevaren, of moet ik het letterlijk lezen, namelijk: aan zijn leven kwam een einde (hij stierf, zoals ieder mens eens gegeven is om te sterven. totdat de Here Jezus terug komt). God neemt ook anno 2011 mensen weg uit het aardse leven.


Antwoord

Beste vraagsteller,

Hartelijk dank voor de vraag. Is Henoch gestorven of nam de HEERE God hem zonder te sterven direct op in Zijn heerlijkheid? Henoch is, door Gods genade in Christus Jezus, niet gestorven. We horen dat al in Genesis 5. Lees dit hoofdstuk maar eens aandachtig, telkens klinkt het daar: "en hij stierf, en hij stierf", enz. enz. Maar bij Henoch klinkt het heel anders: "Henoch dan wandelde met God; en hij was niet meer, want God nam hem weg." In Hebreeën 11.5: lezen we het nog duidelijker: "Door het geloof is Enoch weggenomen geweest, opdat hij de dood niet zou zien; en hij werd niet gevonden, daarom dat hem God weggenomen had; want voor zijn wegneming heeft hij getuigenis gehad, dat hij Gode behaagde."

Ik hoop dat je vraag zo duidelijk genoeg beantwoord is, en ik wens je van harte Gods genade en liefde toe, door het geloof in Christus Jezus.

Met een vriendelijke groet,
Ds. J. Prins

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. Prins

  • Geboortedatum:
    04-10-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Ederveen
  • Status:
    Inactief
45 artikelen
Ds. J. Prins

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Swimmie
23-05-2011 / 12:43
Citaat, afgelopen zondag gehoord: "als je wandelt met God loop je vroeg of laat, net als Henoch, de hemel in."
Mooi gezegd!

Terug in de tijd

Ik ben onder de 20 jaar en ik heb de laatste twee dagen opeens heel veel pijn in mijn linkerborst. Soms voel ik veel pijn en soms helemaal niks. Nu heb ik gecontroleerd op knobbeltjes en ik voelde ond...
1 reactie
21-05-2015
Waarom heeft de CGK wel zendingskerken en evangelisten als ambtsdragers en de HHK niet? Het lijkt me mooi als de HHK dit overneemt. Zodat ook de HHK evangelisten in het ambt kan stellen en pioniersple...
Geen reacties
21-05-2015
Een kennis van mij wil graag een vriendin, maar hij is verstandelijk beperkt. Zelf kan hij geen vriendin zoeken. Bestaan er christelijke instanties die hem kunnen helpen? Hij is halverwege de 20.
Geen reacties
21-05-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering