Oordeel van de doden

Ds. J.L. Schreuders / Geen reacties

18-05-2011, 10:30

Vraag

Ik heb een vraag over de wederkomst van Christus. Met name dan over dat dan de levenden en de doden zullen geoordeeld worden. Maar de mensen die al overleden zijn die zijn toch al geoordeeld tot de hemel of de hel? Wordt ieder mens dan nog een keer geoordeeld? Ook zei onze dominee een paar weken geleden dat bij de wederkomst van Christus de hemel dan leeg zou zijn omdat alle engelen dan op de aarde zouden zijn om de wederkomst te vieren. Maar er zijn toch kinderen van God die in de hemel zijn? Komen die dan ook als engel naar de aarde? Of blijven die achter in de hemel? Alvast heel erg bedankt voor uw antwoord.


Antwoord

Beste vragensteller, jouw vraag komt veel voor. Diverse keren heb ik reeds in allerlei verbanden dergelijke vragen gehoord. Inderdaad worden de zielen der mensen meteen bij het sterven geoordeeld. Dat is bijbels. Bij het laatste oordeel wordt dat oordeel bevestigd, alleen -en dat is niet onbelangrijk- het oordeel zal dan gaan over de gehele mens: ziel en lichaam tesamen. Uiteraard zal dat oordeel inhoudelijk niet verschillen van het oordeel dat bij het sterven werd uitgesproken.

Of de hemel bij de wederkomst leeg zal zijn wat de engelen betreft, waag ik te betwijfelen. Er zijn er tienduizend maal tienduizenden. Wij moeten daar maar niet over speculeren. Mensen worden in elk geval geen engelen, maar blijven mensen al zulllen ze in enige opzichten als de engelen Gods zijn. Er blijft niemand in de hemel achter, want de hemel komt als geheel op aarde. God Zelf zal bij de mensen wonen.

Hopelijk is dit antwoord voor jou voldoende.

Ds. J. l. Schreuders

Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.L. Schreuders

  • Geboortedatum:
    24-08-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Boven-Hardinxveld
  • Status:
    Actief
174 artikelen
Ds. J.L. Schreuders

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb het de vorige keer niet aangegeven, maar ik ben wel benieuwd naar de mening/adviezen van Marijke Rots op deze vraag.
Geen reacties
18-05-2009
Ik worstel de laatste maanden met een lastig issue in mijn leven. Ik heb al ruim 1,5 jaar een relatie met een hele mooie lieve meid. Ik zag/zie haar als de vrouw van m’n dromen omdat het echt een goed...
2 reacties
18-05-2022
Ik las de onderstaande vertaling van George Zeller. Dit stukje geeft is helder van uitleg en is onderbouwd met letterlijke teksten uit de bijbel. Maar als je het goed leest is het niet in overeenstemm...
Geen reacties
18-05-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering