Prikkeling voor mannen en vrouwen

Alie Hoek - van kooten / geen reacties

16-07-2004, 00:00

Vraag

Het is bekend dat mannen geprikkeld worden door kijken en vrouwen vooral gevoelig zijn voor sfeer. In hoever werkt dit verschil door wat betreft het elkaar strelen, aaien, etc? Mijn vriend heeft namelijk het idee dat ik daar meer van geniet, eerder opgewonden van raak dan hij. Met als gevolg dat ik me weer afvraag: doe ik iets fout waardoor hij het 'gewoon' vindt? Bovendien merk ik ook dat hij 'meer aan mij zit' dan ik aan hem. Ik merk dat ik daar niet zo'n behoefte aan heb, terwijl hij het juist mist.

Antwoord

Inderdaad is het zo dat bij een man de seksuele prikkels vooral opgewekt worden door het zien en de fantasie en bij de vrouw gaat het meer via het gevoelsleven. Een man is toch ook vaak actiever in het seksuele proces dan de vrouw. Een man vindt het ook leuk een vrouw te "veroveren" en een vrouw wil graag "veroverd" worden. Dat wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat de man dus altijd actief moet zijn en de vrouw passief, natuurlijk niet. Inderdaad is het zo dat een man ook vaak begint zijn vrouw te strelen  en dat vervolgens een vrouw daar opgewonden van raakt. Dat zie je eigenlijk bij jullie al een beetje in de verkeringstijd zo gaan. Man en vrouw zijn daarin echt verschillend.

Jij doet echt niets fout. Als je straks getrouwd bent en er volgt dan gemeenschap op, dan zul je zien dat hij het echt niet meer "gewoon" vindt.

Alie Hoek-van Kooten

Alie Hoek - van kooten

Alie Hoek - van kooten

Tags in dit artikel:

seksualiteit voor het huwelijk
geen reacties

Terug in de tijd

Er is misschien al heel wat over gezegd, maar ik hoop op een persoonlijk antwoord. Af en toe om mij heen hoor ik soms vl...
1 reactie
17-07-2015
De verzegeling met de HG is dat ik mag geloven dat Zijn beloftewoord voor mij waar is. Maar hoe doet de HG dat dan preci...
geen reacties
16-07-2008
In gedachten praat ik nog vaak tegen mijn overleden moeder. Is dit verkeerd?
2 reacties
17-07-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering