Mijn relatie is voorbij

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

02-04-2004, 00:00

Vraag

Ik zit met een probleem. Mijn relatie is voorbij. Mijn vriendin, waar ik nog steeds heel veel hou, heeft het verbroken omdat ze geen toekomst meer voor ons zag. Ik word werkloos (maar vind wel werk) ik claim haar te veel en ik wil eerst de dingen zelf op een rijtje hebben voor ik het met anderen deel en dat neemt zij mij ook kwalijk. Ik ben ten einde raad. Wil haar niet kwijt. Wat moet ik doen?


Antwoord

Allereerst denk ik dat het goed is om gewoon rustig te blijven. Jij moet zelf weten of je de dingen eerst voor jezelf wil verwerken of het met iemand anders wil delen. Daar zit ook een verschil in tussen mannen en vrouwen. Vrouwen verwerken gevoelens vooral door er met anderen (meestal vrouwen) over te praten, mannen verwerken het eerst liever zelf.

Ik denk dat het goed is om voorlopig toch nog rustig met elkaar in gesprek te blijven om het zo helder te krijgen wat de eigenlijke reden is dat het is uitgegaan. Voor mijn gevoel is dat nog lang niet helder. Misschien is het ook goed om er samen eeens met een derde over te parten zodat al die verwarde gevoelens op een rijtje kunnen worden gezet en er op grond daarvan verstandige beslissingen kunnen worden genomen.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

verkering uit
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

 • Geboortedatum:
  27-08-1949
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Veenendaal
 • Status:
  Actief
939 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Een poosje geleden was er een dominee die wij graag wilden horen in een naburige gemeente. Wij zijn toen met de auto naar betreffende kerk gereden. Waar ik wel mee worstel is: wat moet ik als ik 's zo...
Geen reacties
02-04-2007
Mijn naam is R. Ik ben 30 jaar en ben momenteel nogal zoekende naar wie ik ben. Momenteel kamp ik met en strijd ik tegen een drugs- en alcoholverslaving en krijg ik steeds meer het gevoel dat ik mij t...
1 reactie
02-04-2024
Aan een dominee van Ger. Gem. Wat betekent het dat de zone Gods in de belofte wordt geopenbaard? En wanneer gebeurt dit? Aan het begin van de bekering of na lange tijd pas?
Geen reacties
02-04-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering