Eenzaam in gemeente

Ds. W. Pieters / 1 reactie

31-03-2011, 08:43

Vraag

Kan je belijdenis doen in een gemeente (waar je gedoopt bent) waar de preek gegrond is op Gods Woord en waar je goed naar kan luisteren, terwijl je in diezelfde gemeente je eenzaam voelt? (De gemeente is erg groot!!) Ik voel me soms zo ongemakkelijk tussen die grote groep mensen.


Antwoord

Je eerste verantwoordelijkheid ligt in de gemeente waar je woont, waarbij je dus hoort. Alleen gemeenten zijn in onze dagen soms onwerkbaar groot. Is dit het geval, dan bespreek je dat met de kerkenraad en zoek je samen naar een oplossing voor het gevoel van eenzaamheid.

Ga zelf ondertussen er op uit om contacten aan te knopen met deze en gene in de gemeente.

Ds. W. Pieters

Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Pieters

  • Geboortedatum:
    27-06-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Elspeet
  • Status:
    Actief
259 artikelen
Ds. W. Pieters

Bijzonderheden:

website: dspieters.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
kneusi
02-04-2011 / 08:56
vragensteller,vraag de Heere om een maatje op je weg. Een die hetzelfde luisterd als jij! Anders voel je je nog alleen in zo,n massa, als je niet verstaan wordt! sterkte!

Terug in de tijd

Ik bezorg vanaf vorig jaar post en ben ontzettend blij met deze baan, na jaren van ziekte en werkloosheid. Maar nu doet zich het volgende voor: de laatste tijd zitten er mailings tussen (ik werk via S...
Geen reacties
31-03-2005
Ik zou graag willen geloven, maar ik ben ook iemand die wetenschappelijk denkt. Hoe kan ik het geloof en de wetenschap combineren?
Geen reacties
31-03-2014
Ik heb een vraag met betrekking tot het stoppen van de borstvoeding. Ik heb altijd met veel liefde mijn vier kinderen borstvoeding gegeven. Het liep altijd probleemloos en ook mijn kinderen genoten er...
9 reacties
31-03-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering