Lied "Jezus houdt van jou"

Ds. J. Bos / 4 reacties

16-03-2011, 09:09

Vraag

Sinds kort zit ik in het team van de Vakantie Bijbel Week bij ons in het dorp. Overigens doe ik al jaren kinderevangelisatiewerk, maar dat terzijde. Waar ik nu tegenaan loop is het volgende. In het themalied dat we met de kinderen gaan zingen, komt de volgende zin voor: "Jezus houdt van jou". Mijn vraag is of dit theologisch klopt. Kun je dit 'zomaar' zeggen? Ik moest denken aan de tekst uit Johannes 3 vers 16. Voor mijn gevoel hangt er zoveel meer mee samen.


Antwoord

Beste vrager,
 
Wie op het aanbod van Gods genade ingaat wordt behouden (Joh. 1:12). Daar lezen we ook het Reformatorische Sola Fide, door het geloof alleen. Uw vraag is: "Houdt Jezus van alle kinderen, kun je dit zomaar zingen?" Wanneer ik de Bijbel opsla in het gedeelte waar het bijzonder over kinderen gaat, dan lees ik van ouders die hun kinderen naar de Heere Jezus brengen. De discipelen sturen ze weg, maar daarover vertoornt zich de Heere zeer en zegt: "Laat de kinderen tot Mij komen en verhindert ze niet, want derzulken is het Koninkrijk der hemelen." Op een andere plaats onderwijst Hij de geheimen van het Koninkrijk van God en hoe een mens daar komt: "Indien gij niet wordt gelijk een kindeke, gij kunt het Koninkrijk Gods geenszins ingaan." Ik wil maar zeggen, dat de HEERE voor kinderen een bijzonder plaatsje heeft.

Houdt Jezus van alle kinderen? Kun je dat zomaar zeggen of zingen? Neem daar gerust Joh. 3:16 bij! Aan alle mensen en kinderen moet dit evangelie gepredikt worden. De DLR zeggen zelfs dat dit moet gebeuren: "Met bevel van geloof en bekering!" Er zijn er echter die komen en geloven. Er zijn  er ook, ook onder de kinderen, die niet komen  en niet geloven. Dat heeft te maken met Gods genadewoord toegepast door de Heilige Geest aan de harten van de kinderen. Dat mogen/moeten we aan de HEERE laten. Dat Jezus van kinderen houdt, is zeker. "Daar boven juicht een grote schaar van kindren voor Gods Troon!" Maar of daar elk kind dat naar de kerk en de club en de catechisatie en de vakantie Bijbelschool ging tussen staat...?

Laten wij maar getrouw aan jong en oud Gods wondere Evangelie vertellen. Dat is onze verantwoording. De rest is Gods zaak.

Hartelijke groet,
Ds. J. Bos

Lees meer artikelen over:

muziek
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J. Bos

  • Geboortedatum:
    24-06-1948
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Naarden
  • Status:
    Actief
89 artikelen
Ds. J. Bos

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
4 reacties
Gerteke
16-03-2011 / 09:46
En zo is het!
Race406
16-03-2011 / 10:41
Waarvan akte!
Geen toeleidende weggetjes, geen dalen van deze of gene, geen hutjes in hofjes etc.
Vertel de mensen van de liefde van God in Jezus Christus, en zij die door de Heilige Geest geleid tot God gaan, die mogen zich Zijn kinderen weten!
kneusi
23-03-2011 / 09:31
vragensteller, wat fijn als je die lieve kindertjes kan vertellen van de Heere Jezus.Dat ze een nieuw hartje nodig hebben.Nicodemus kwam s,nacht tot de Heere Jezus in joh.3 De Heere wees hem Zelf de weg....Het is altijd door het wonder. vertel en zing maar zoveel je kunt
1a2b3c
23-03-2011 / 15:32
... maar leer ze ajb niet dat ze maar veel om een nieuw hartje moeten vragen maar vertel ze veel over Jezus en Zijn liefde.
Door het geloof in Hem wordt de mens vernieuwd.

Terug in de tijd

Ik las op Refoweb het antwoord 'Heere, bevrijd me van weerstand' van ds. A. De Lange. Ik ben niet de vraagsteller, maar het komt me wel heel bekend voor. In zijn antwoord stond onder andere dit: “c...
Geen reacties
16-03-2023
Mogen er in de Gereformeerde Gemeenten tijdens de leesdiensten ook preken worden gelezen van voor de reformatie? Bijvoorbeeld van Augustinus of van Thomas van Aquino.
1 reactie
16-03-2021
Graag zou ik twee vragen willen stellen over de verzoening. 1. In Mattheüs 1:21 staat dat Jezus “Zijn volk” zalig maakt van hun zonden. Worden hiermee de uitverkorenen bedoeld of het volk Israël? In (...
Geen reacties
16-03-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering