Angst op de snelweg

P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven / 2 reacties

21-02-2011, 08:10

Vraag

Ik wil zo graag van mijn angst afkomen voor het rijden op de snelweg. Weten jullie misschien of daar een bepaalde therapie voor is en bij wie?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vragenstelster of vragensteller,
 
Angstklachten kunnen het beste behandeld worden door cognitieve therapie. Daar zijn (wetenschappelijke) goede resultaten van bekend. Je kunt het beste met je huisarts overleggen wie bij jou in de regio het best bekend staat. Deze therapie wordt, mits je door de huisarts bent verwezen, door de meeste ziektekostenverzekeringen vergoedt. Overigens hangt dit wel van je poliskeuze af.
 
Je vraag is te kort om dieper op in te kunnen gaan; Onduidelijk is voor mij namelijk of de angst is ontstaan na een (traumatische) ervaring of als een gegeven op zichzelf. Heb je eerder wel op de snelweg kunnen rijden of is dit van begin af aan? Wat heb je er zelf al aan gedaan? Zo maar wat vragen die kunnen uitmaken wat de beste aanpak is. Bespreek dit dan ook met je huisarts. Maar bij angstklachten blijft een cognitieve therapie de meest aangewezene.
 
Succes!  Vriendelijke groet,
Petra van Bodegraven

P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven

P.J. (Petra) van Bodegraven-Walraven

  • Geboortedatum:
    26-03-1966
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief

Tags in dit artikel:

psychologie
2 reacties
adj106
21-02-2011 / 16:17
De vraag is voor mij herkenbaar. Ik had ook grote angst om op de snelweg te rijden. Nadat ik dit met iemand gedeeld heb, stelde deze vriend voor om er eerst voor te bidden. In het gebed hebben we eenvoudig aan God gevraagd of Hij de angst wilde wegnemen en gebeden om herstel.
De tijd erna heb ik iedere keer voordat ik in de auto ging rijden gebeden of God me wilde beschermen. Na enige tijd heb ik gemerkt dat de angst weg is en ik geloof dat onze Heer ons wil geven waar we om bidden. Geen bijzondere therapie, maar eenvoudig je leven in de handen van God leggen!
zandkasteel
23-02-2011 / 15:04
Helaas gaat dit niet op voor iedereen. En dan is therapie een goede zaak. Laten we oppassen dat we een ander die dit niet zo ervaart, niet nog verder in de put laten zakken (het geloof is niet echt..) net zoals dat bij gebedsdiensten gebeurd.

Terug in de tijd

Mij is gevraagd om een persoon uit de psychiatrische kliniek te begeleiden naar de RK-kerk op Aswoensdag. Ik heb begrepen dat er een askruisje op je voorhoofd wordt getekend en dat dat het begin is va...
1 reactie
21-02-2017
Hoe kan het dat alle dieren die wij nu kennen in de ark hebben gepast?
2 reacties
21-02-2018
Ik ben een meisje van 16 jaar en al meer dan 1,5 jaar niet ongesteld geweest. Ik ben het in het totaal twee keer geweest. Zou het verstandig zijn om toch even langs de dokter te gaan, of toch nog even...
Geen reacties
21-02-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering