"In de vergeving van onze zonden"

Ds. H. Korving / 1 reactie

14-01-2011, 16:01

Vraag

Ik heb de vraag al eens eerder gesteld, maar heb het antwoord niet kunnen terugvinden. Wat wordt bedoeld met de als afsluiting van een gebed gebezigde uitdrukking "in de vergeving van onze zonden"?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Met deze uitdrukking belijdt de bidder dat hij geen recht heeft op enige weldaad van God. Als God met ons zou doen naar onze zonden, wie kan dan voor Hem bestaan? Wij kunnen nooit tot God naderen op grond van iets van onszelf, altijd alleen pleitend op de verdiensten van de Heere Jezus.
 
Zonden zijn als struikelblokken die tussen God en ons in staan. Wij kunnen die struikelblokken niet wegnemen. Alleen God kan dat en wil dat doet. Sterker nog: Hij doet het ook, in antwoord op ons gebed. Om Jezus’ wil. Het houdt de bidder laag aan de grond, en het geeft God de eer. En daar gaat het om!

Met vriendelijke groet,
Ds. H. Korving

Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. Korving

  • Geboortedatum:
    01-12-1954
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Urk
  • Status:
    Actief
194 artikelen
Ds. H. Korving

Bijzonderheden:

Ds. Korving ging in november 2021 met emeritaat.

Lees ook het artikel dat Refoweb met ds. Korving had n.a.v. zijn boek 'Taal en teken'.

En kijk/luister:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Cornelius
15-01-2011 / 17:44
Is degene die de uitdrukking gebruikt een gelovige of een ongelovige? In de praktijk komt beide voor. De uitdrukking klinkt als "op grond van het feit dat onze (mijn) zonden vergeven zijn". Is dat de betekenis? Dan zou alleen een gelovige de uitdrukking mogen bezigen.
Dit wordt uit het antwoord niet duidelijk.

Terug in de tijd

Ik word al meer dan een jaar geteisterd door lasteringen die door m'n hoofd gaan. Ik bid elke keer weer om vergeving, m'n dag is er soms mee gemoeid. Ik wil dit niet. Komt dit van de duivel of komt he...
Geen reacties
14-01-2003
Als een man/vrouw bij de geboorte zuurstoftekort heeft gekregen, kan dat gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid? Ik kan dat nergens vinden op internet.
1 reactie
14-01-2013
Twee vragen aan seksuoloog C. den Hamer. Als ik het goed begrijp denken ook seksuologen die bij Eleos werken verschillend over zelfbevrediging. Ik lees bijvoorbeeld dat dat zelfbevrediging een goede v...
Geen reacties
14-01-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering