Chronisch en lastig probleem

drs. J. de Jongh-van Hoof / 1 reactie

20-12-2010, 15:00

Vraag

Toen ik zestien weken zwanger was, kreeg ik last van mijn SI-gewricht, de klachten waren startpijn bij lopen en onder het lopen af en toe stilvallen van de pijn. Heb fysiotherapie gevolgd en door het volhouden en doorbijten heb ik het de zwangerschap door me "op de been" kunnen houden. Een half jaar na de geboorte van de kleine heb ik nogmaals fysio gehad; zonder resultaat. Nu heb ik een jaar na de geboorte nog steeds last. Als ik even zit en ik ga staan, heb ik pijn in mijn lies en het weglopen is moeilijk. Op bed met omdraaien heb ik nog steeds last. Na het zwemmen (wat ik heel weinig doe en als ik zwem probeer ik zo rustig mogelijk te zwemmen) heb ik veel meer last. Is hier nog iets meer aan te doen dan alleen fysio?


Antwoord

Chronisch en lastig probleem! SI-pijn hoort bij de gewone lage rugpijn. Zo te horen heb je er veel hinder van. Huisartsen geven vaak het advies naar de fysiotherapeut of oefentherapeut te gaan en daarnaast pijnstilling. Ook wordt wel eens een bekkenband geadviseerd. Een wondermiddel heb ik helaas niet. Er zijn mij geen operatieve ingrepen bekend die je klachten kunnen verhelpen.

Gezien de duur van je klachten is een pijnspecialist te overwegen. Dit is een anaesthesist en hij/zij kan het SI-gewricht bijvoorbeeld aanprikken. Je zou met je huisarts kunnen overleggen of een verwijzing daarheen in jouw geval zinvol is.

José de Jongh-van Hoof

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
tulp
20-12-2010 / 19:28
Ik hoor in mijn omgeving dat mensen met SI-gewrichtklachten baat hebben bij een een behandeling van een ostheopaat. Misschien kun je dat ook eens proberen?

Terug in de tijd

Kan God door een tekst tot je gesproken hebben, terwijl je Hem niet kent?
Geen reacties
20-12-2019
In de Bijbel kunnen we meerdere malen lezen dat de doodstraf wordt toegepast wanneer men de regels overtreedt. In Deuteronomium 21:18-21 kunnen we lezen dat de doodstraf zelfs toegepast mag worden op ...
1 reactie
20-12-2013
Wat vindt u van de VEGA-test, welke vaak gebruikt wordt door klassiek homeopaten? Is dit bijbels verantwoord? En wat vindt u van het gebruik van chemische geneesmiddelen, is dat bijbels verantwoord? O...
Geen reacties
20-12-2004
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering