Toeval of occult

Ds. H. van der Ham / 1 reactie

30-11-2010, 16:00

Vraag

De laatste tijd maak ik geregeld mee dat kaarten, mail en sms'jes niet aankomen. Nu hebben deze kaarten, mailtjes en sms'jes een bemoedigende boodschap. De mensen die ik schreef per kaart/mail en sms zijn/waren in een geestelijke strijd verwikkeld. Zelf ben ik ook een paar bemoedigingen per mail en sms misgelopen. Kun je dit wijten aan de TNT, internetprovider en dergelijke of moeten we concluderen dat satan hier zijn macht laat gelden? 'k Kan namelijk niet geloven dat het 'toeval' is.

Antwoord

Beste jongere,
 
Je vraag heb ik natuurlijk aandachtig gelezen. Maar 'k zou hier toch erg voorzichtig mee zijn. Mailtjes komen meestal wel aan. Soms klopt het adres niet. Dat gebeurt weleens. Dan komt een mailtje inderdaad niet aan. Of als de ander een nieuw e-mail adres heeft, dan komen de mailtjes natuurlijk ook niet aan. En kaarten... Een heel enkele keer komt een kaart of brief niet aan. Maar dat is slechts heel zelden. Heel af en toe laat de post een steek vallen. Maar... klopt het adres echt? En de postcode? Laten we niet te gauw denken dat de satan hier bezig is, op deze manier. Wees heel nauwkeurig met de adressering!

Overigens is het heel zinvol en goed dat de Heere Jezus zegt: Gij dan bidt aldus: Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze! Dat is een bede uit het volmaakte gebed. 't Is heel goed om dat te bidden. Laten we maar dagelijks onze knieën buigen.
 
Hartelijke groet,
Ds. H. van der Ham

Ds. H. van der Ham

Ds. H. van der Ham

 • Geboortedatum:
  25-05-1955
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Dordrecht
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Schipperspredikant

1 reactie
adriano313
01-12-2010 / 12:02
Beste vragensteller,
Aan sommige dingen in het leven is het verstandig om niet te zwaar te tillen. Anders zit je dadelijk al op de kast als je een kaart of berichtje gaat versturen.

Stuur gewoon gelijk nog eens een bemoediging als iemand niets ontvangen heeft en bel eens direct op of hij/zij het ontvangen heeft. Tackelen waarom iets niet werkt is denk hier op zijn plaats. Jij bent gewoon in control, niemand anders en laat het maar op je afkomen als iemand je post de prullenbak in gooit!

En mocht het eens voorkomen dat iemand in de PRAKTIJK je werk dwarsboomt, dan Bidt je gewoon tot God. Vader in de hemel, Help mij in Jezus naam!

Let op, dat je geen 'paniekvoetbal' gaat spelen of dat je, jezelf onderdompelt in een bad met angst. Het is namelijk niet van Hem.
Probeer jezelf eens te vermannen (vervrouwen) want je hebt verstand gekregen en door je wil kan je aardige wat zaken beheren.
Zet hem op!

Terug in de tijd

Ik kan niet voor 100 procent achter onze drie formulieren van enigheid staan. Kan ik dan wel belijdenis doen? Ik heb er ...
geen reacties
30-11-2001
In Openbaring 19 wordt gesproken over de 24 ouderlingen en de vier dieren. Wie of wat worden daarmee bedoeld? Is het nie...
geen reacties
30-11-2001
In het verleden heb ik vaak geld van mijn ouders gestolen. Het gaat echt om een enorm bedrag. Ik heb besloten om een ged...
geen reacties
30-11-2001
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering