Borsten laten implanteren

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

02-04-2004, 00:00

Vraag

Ik ben een vrouw van ruim 40 jaar. Mijn probleem is dat mijn borsten zich in het geheel niet ontwikkeld hebben. Dit brengt een grote lichamelijke en psychische strijd met zich mee, die met het ouder worden alleen maar groter wordt. De laatste tijd komt steeds sterker de gedachte en het verlangen bij me op om borsten te laten implanteren. Ik ben ervan overtuigd dat het voor mij een enorme verlichting zal zijn. Mijn intentie is niet om er mooier uit te zien. De Heere weet dat! Ook weet ik dat er onder christenen over borstvergroting zeer verschillend wordt gedacht. Daarom wend ik mij, voordat ik een besluit neem, tot u met de vraag wat de eventuele bijbelse en/of medisch-ethische belemmeringen zijn.


Antwoord

Daar is niet zomaar een antwoord op te geven. In de grootte van borsten zit bij de verschillende vrouwen erg veel variatie en het is heel moeilijk te zeggen wanneer borsten werkelijk te klein zijn. Te grote borsten geven vaak veel eerder echt lichamelijke lklachten zoals verhoogde slijtage van de nekwervels waarvoor operaties soms echt noodzakelijk zijn.

Het hebben van (te) kleine borsten is niet echt een reden om tot een operatie over te gaan, temeer daar het heel goed mogelijk is om dat met goede lingerie te camoufleren. Bovendien zie je na implantaten dat men nog al eens last krijgt van verbindweefesling van de borsten met alle gevolgen van dien. Ik zou in uw situatie er toch eerst eens met een goede psycholoog over praten om te zien of er toch nog niet iets anders achter zit. Als een lichaam gezond is en verder goed functioneert, is dat al een reden tot grote dankbaarheid.

Alie Hoek-van Kooten

Tags in dit artikel:

borst(en)
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik moet voor mijn school een stuk schrijven over een dominee. Mijn vraag is, kunt u een biografie naar mij sturen over uw leven en hoe u het leven in de Kerk ziet.
Geen reacties
02-04-2003
Aan ds. Liefting. Ik heb uw antwoord gelezen over mannen- en vrouwenkleding. Ik ben het er mee eens, maar heb nog een vraag. Ik ben trouwens niet de vraagsteller. Vaak krijg ik het argument voorgew...
Geen reacties
02-04-2009
Wat is de betekenis van “een ban in het leger” (Jozua 7) ? Wanneer kan/moet ook vandaag gezegd worden dat iets of iemand een “ban” is.
Geen reacties
02-04-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering