Bang om kinderen te krijgen

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

02-04-2004, 00:00

Vraag

We hopen binnen een jaar te gaan trouwen. Nu ben ik alleen bang om kinderen te krijgen. Het lijkt me eng voor mezelf, maar ook -wat ik in de directe omgeving meegemaakt heb- voor het kindje. Bij de geboorte sterven niet veel kindertjes meer, maar ook tegen de opvoeding zie ik erg op. Weet u een oplossing?


Antwoord

Ik denk dat je nu veel te veel de hele toekomst nu al op je bordje neemt. Durf ook een beetje bij de dag te leven, dat wil zeggen dat je nu nog verkering hebt en je voorbereidt op het huwelijk. Als dat achter de rug is, dan zul je zien dat je als vanzelf toegroeit en verlangt naar het moederschap. En ook dat is en blijft onzeker. Niemand krijgt van te voren de garantie dat er gezonde kinderen zonder opvoedingproblemen geboren zullen worden. Ook deze zorg mag je in het gebed voor Gods aangezicht brengen. Je mag bidden om gezonde kinderen, maar vraag ook dat wanneer de weg anders mocht zijn, dat Hij je daarin dan ook wil bijstaan. Dat geeft rust en vertrouwen.

Alie Hoek-Van Kooten

Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een jaar een relatie met mijn vriendin. Beiden hebben wij in een eerdere relatie in het verleden negatieve ervaringen opgedaan. We hebben een goede verkering, maar de laatste tijd gebeurt het o...
Geen reacties
02-04-2010
Begin september 2011 heb ik jullie mijn verhaal verteld. Onze voorganger heeft mij gebeld en om vergeving gevraagd. Inmiddels is het eind maart 2012 en is dit verhaal bekend geworden. Hij heeft dit ve...
2 reacties
02-04-2012
Wat is precies het verschil tussen de kerken Chr. ger. en Ger. gem in Ned? Mijn zus is lid geworden bij de Chr. Ger. Nu zou ik wel eens willen weten wat het verschil precies is.
Geen reacties
02-04-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering