Bij elkaar gebracht

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

10-11-2010, 12:00

Vraag

Ik heb al lange tijd verkering. Deze verkering gaat behoorlijk moeizaam mede omdat er bij mij thuis veel problemen zijn. Wij zijn ervan overtuigt dat God ons samen gebracht heeft. Maar hoe weet ik zeker of God wil dat wij met elkaar trouwen? We willen allebei samen verder maar soms weten we niet meer hoe! Het is wel zo dat onze relatieproblemen ons naar God toe leiden. Maar hoe weet ik of wij bij elkaar passen?


Antwoord

Beste vraagsteller,

Als je ervan overtuigd bent dat God jullie heeft samengebracht, wat wil je dan nog meer voor ‘zekerheden’? Je schrijft niets over de relatieproblemen: ik ga daar ook niet naar raden. Hebben ze te maken met de moeilijkheden thuis? Of heb je het over verschillende moeizame verhoudingen? Ongetwijfeld zit er een heel verhaal achter je korte brief.

Ga eens praten met en (jeugd)ouderling, of volg een huwelijkvoorbereidingscursus. Spreek veel met elkaar over moeiten die jullie verkering mogelijk in de weg kunnen staan. Fijn, dat je dan samen dichter naar de hemelse Vader toegroeit: bij Hem ben je veilig! Geloofsvertrouwen komt je echter niet aanwaaien! Laat iedere dag je gebed zijn: “Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heeren hand”!

Gode bevolen,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

verkering
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe weet je dat je het bloed van Christus ontvangen hebt?
Geen reacties
10-11-2012
Aan evangelist Van Dooijeweert. Ik zie en hoor mensen om mij heen, ook van mijn (jonge) leeftijdgenoten, zo krachtig getuigen van God. Zij blijven staande in de strijd. Ik heb geen Bijbelteksten in ...
1 reactie
10-11-2021
“Sion wordt door recht verlost” (Jesaja 1:27) wordt vaak aangehaald om aan te tonen dat gelovigen door het recht worden verlost (vaak zonder dat wordt toegelicht wat dat betekent). Wat mij echter enor...
3 reacties
10-11-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering