Risico's van de pil

Alie Hoek - van kooten / Geen reacties

16-02-2004, 00:00

Vraag

We hebben trouwplannen en omdat we allebei nog studeren denken we na over anticonceptie. We twijfelen tussen periodieke onthouding en de pil. De pil lijkt ons prettiger en betrouwbaarder, maar we horen (ook in onze omgeving) over de risico's, met name op trombose. Wat zijn de risico's en hoe groot zijn deze bij het slikken van de pil?


Antwoord

Het lijkt mij goed dat je eerst allebei afstudeert voordat er kinderen komen. Alles mag ook in harmonie plaatsvinden. Voor een studentenechtpaar is het krijgen van kinderen heel erg zwaar, niet alleen financieel of wat betreft de woonruimte, maar ook voor het afronden van de studie zelf.

De pil is meestal meer betrouwbaar dan de periodieke onthouding. Wat betreft de bijwerkingen van de pil het volgende: er zijn vrouwen die er wat somber of chagrijnig van worden, er is niet meer kans op borstkanker zoals wel eens wordt beweerd, het is zelfs zo dat de kans op baarmoeder- of eierstokkanker kleiner is. Er is wel meer kans op trombose als de vrouw ouder is dan 35 jaar en ook nog rookt. In dat laatste geval wordt de pil ook afgeraden.

Alie Hoek-van Kooten

Lees meer artikelen over:

de pilgezinsvorming
Dit artikel is beantwoord door

Alie Hoek - van kooten

  • Geboortedatum:
    27-08-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
936 artikelen
Alie Hoek - van kooten

Bijzonderheden:

Auteur van o.a.

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Moet ik dit Psalm 45 vers 6 zo lezen dat God de goddelozen (de vijanden van de koning) straft? In Gods Woord staat toch juist meermaals dat God door Zijn Geest en Zoon juist zondaren redt?
Geen reacties
16-02-2024
Na lang aandringen bij mijn ouders ga ik nu sinds een jaar iedere zaterdag naar de eucharistie. Mijn vader vindt dat maar niks, mijn moeder is milder in haar oordeel. Ze gaat ook wel eens met mij mee....
2 reacties
16-02-2015
Als wij bijv. varkensrollade, biefstuk, varkenssnitzel of beenham eten, heb ik altijd veel moeite om dit weg te krijgen. Ik krijg het moeilijk gekauwd en kan het met moeite wegslikken. Als ik teveel v...
Geen reacties
16-02-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering