Vraag over haargroei

A. Kwakernaak / Geen reacties

20-10-2010, 14:28

Vraag

Ik (meisje) heb een vraag over haargroei. Ik lees op internet tegengestelde beweringen. Is het zo dat van scheren je haar sneller groeit, of gebeurt dat juist door epileren/harsen? Gezichtsbeharing (zachte blonde haartjes, maar wel meer dan gemiddeld) is voor een meisje niet zo fijn, dus wil ik er graag wat aan doen, maar misschien maak ik het daarmee juist erger? En is het verantwoord om veel geld uit te geven aan professionele schoonheidsbehandelingen? Mijn gevoel zegt dat je in deze wereld -waar zoveel mensen sterven van de honger- er in elk geval geen kapitalen aan uit moet geven. Maar ik wil ook gewoon aantrekkelijk zijn. Hoe erg vinden jongens het eigenlijk als een meisje veel haar heeft? Alvast bedankt!

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Het is niet zo dat door scheren het haar sneller groeit. Wel is het zo dat de haartjes dikker kunnen worden en harder, waardoor stoppels kunnen ontstaan. Ik kan me wel voorstellen dat je iets aan de haargroei in je gezicht wilt laten doen. Maar belangrijk is wel of er echt sprake is van overtallige beharing. Iedereen heeft kleine zachte lichte haartjes in het gelaat, al zal het bij de een wel meer zijn dan bij de ander. Wat wel een probleem is dat sommige vrowuen een snor of baard krijgen. Er is dan sprake van een mannelijk beharingspatroon. Deze haargroei kan vaak prima verwijderd worden door een schoonheidsspecialiste met bijv. laserbehandeling. Dit wordt dan vaak, na een verwijzing door je huisarts, vergoed.

Ik denk dat een ieder goed voor zijn en haar lichaam mag zorgen Als je twijfelt of je beharing overtollig is en je er wat aan zou moeten laten doen, zou je dat kunnen bespreken met je huisarts.Gaat het om een normale haargroei, maar wel storend voor jou, dan zul je zelf de afweging moeten maken of je de kosten van een schoonheidsspecialiste wilt betalen.

Om op je laatste vraag antwoord te geven: als een jongen een meisje niet leuk vindt omdat ze wat haartjes in haar gezicht heeft, dan moet je je afvragen of die jongen dat meisje wel waard is. Geen enkel mens is volmaakt en die jongen zelf ook niet.

A. Kwakernaak

A. Kwakernaak

  • Geboortedatum:
    30-11-1999
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:

    huisarts

Tags in dit artikel:

beharingmedisch
Geen reacties

Terug in de tijd

Hoe weet je dat de Heilige Geest in je werkt en dat het echt Gods Werk is? Dat de Heere een goed werk in je begonnen is? Je kan er zo veel mee bezig zijn, maar ik ben vaak zo bang dat het alles niet u...
2 reacties
20-10-2012
Ik wil een bikini dragen maar mijn ouders zijn erop tegen. Moet ik hierin mijn ouders volgen of mag ik als 18-jarige zelf die keuze maken?
Geen reacties
20-10-2017
Geachte ds. Paul. De bitterheid die in de Bijbelgeschriften wordt gesymboliseerd door de naam van het bijzonder geneeskrachtig plantje Alsem, ook wel bijvoet genaamd, geeft mij te denken. Het Bittere ...
Geen reacties
20-10-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering