Weg terug na intiem lichamelijk contact

Ds. W. van Vlastuin / geen reacties

03-04-2004, 00:00

Vraag

Hoe kunnen we terug? Wij hebben best heel intiem lichamelijk contact gehad en genieten intens van elkaar. We zijn nog nooit over de grens -gemeenschap- geweest, maar deden wel heel veel. Maar nu we deze site gelezen hebben, willen we terug. Dus kledinglaag aanwezig laten, elkaar niet meer oraal bevredigen, etc. We proberen het al even, maar het is ontzettend moeilijk. Het verlangen is vaak zo groot. Wat kunnen we hieraan doen?

Antwoord

Beste vrienden,
 
Het is moeilijk om grenzen in acht te nemen. Het is nog moeilijker om terug te gaan, als je over bepaalde grenzen heen bent gegaan. Ik kan je uiteraard geen recept geven hoe je dat moet doen. Omdat ik niet bij jullie hart, jullie verlangens kan komen. Wat is er aan de hand? Jullie verlangens zijn door het aanwakkeren ervan en door het toevoegen van brandstof steeds vuriger gaan branden. Wat te doen? Een paar opmerkingen:

1. Je moet de brandstof niet meer toevoegen. Dus breng jezelf en elkaar niet in verleiding. Vermijd de eenzaamheid met elkaar. Spreek dat ook samen af. Dan sta je sterker.

2. Je kunt andere verlangens aanwakkeren. Laat het verlangen naar reinheid en zuiverheid worden aangewakkerd. Je kunt daarover lezen. Je kunt over geestelijke dingen lezen en spreken.

3. Voor dat laatste is het ook belangrijk dat je een recht zicht hebt op het lichaam en het huwelijk. Je bent pas rijp voor het huwelijk als je het lichaam ziet als een instrument van de geest. Zolang het lichamelijke de overhand heeft, letten we op de verkeerde dingen. Dat geldt voor het huwelijk, dat geldt evenzeer in het huwelijk.

4. Probeer je geest samen te ontwikkelen door over bepaalde onderwerpen te spreken. Dat verdiept de relatie veel meer dan het lichamelijke.

5. Bid samen vurig tot de Heere of Hij je staande houdt in je voornemens en concrete afspraken.

6. Bestraf elkaar als een toch over de grenzen van de afspraken wil heengaan. De ander zal je daar dankbaar voor zijn en respect voor je hebben.

7. Het evangelie ontkent niet de natuurlijke verlangens, maar heiligt ze. Laat het evangelie jullie hart vervullen.

8. Onderken dat het een tijd nodig heeft om te "wennen" aan de terugkeer naar een andere lichamelijke omgang met elkaar. Het is nu emotioneel moeilijk, maar enige oefening maakt het gemakkelijker. Laat je niet verleiden door de eerste emotionele golven van verlangens, maar weet dat er daarna ook rustiger tijden kunnen komen.

9. Onderken evenzeer dat de strijd die je nu hebt te voeren je tot een karakter en persoonlijkheid maakt. Wie zichzelf overwint is sterker dan die een stad inneemt. De strijd die je voert is de moeite waard. Het geeft levenslange vrucht en zegen in je leven, zowel voor je karakter als voor je ziel.

10. Mediteer veel over de waarde van je ziel. Je lichaam is instrument van de ziel. Voed de ziel. Verwonder je over Gods werk aan mensenzielen. Opdat je ziel en lichaam een tempel van de Geest mogen zijn, geheiligd tot Gods dienst.

Ik hoop dat je iets kunt met deze opmerkingen, dat ze je perspectief geven, je bemoedigen en aansporen om rein te leven in de kracht van het reinigende bloed van de Heere Jezus Christus. Hem van heler harte bevolen!

Je ds. W. van Vlastuin

Ds. W. van Vlastuin

Ds. W. van Vlastuin

 • Geboortedatum:
  06-03-1963
 • Kerkelijke gezindte:
  Hersteld Hervormd
 • Woon/standplaats:
  Wezep
 • Status:
  Inactief
geen reacties

Terug in de tijd

Om verschillende redenen (o.a. een overstap naar een andere kerk) geloven familieleden niet dat ik bekeerd ben, terwijl ...
6 reacties
03-04-2014
Ik ben een meisje van veertien jaar oud die ooit in Nederland leefde totdat mijn moeder hertrouwde en verhuisde naar een...
1 reactie
03-04-2017
Als je je gevoelens, betreffende geloof en geloven, openbaar maakt op het internet, mag dat volgens de Bijbel? Deze vraa...
1 reactie
06-04-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering