Piercings laten zetten

Ds. W. van Vlastuin / Geen reacties

01-10-2001, 00:00

Vraag

Ik heb een wenkbrauwpiercing en ik heb pas een lippiercing laten zetten. Nu zeggen er mensen tegen mij dat ik mijzelf vermink. Staat er iets over in de Bijbel dan behalve dat je lichaam een tempel van de Heilige Geest is? Ik vind piercings mooi en ik geloof dat God echt van mij houdt, ook al heb ik piercings in mijn gezicht. Maar waarom reageren mensen dan zo fel op mij, alsof ik mij 'vermink'?


Antwoord

Beste jonge vriend(in),

Inderdaad is een heel belangrijk uitgangspunt voor de christen dat zijn lichaam een tempel is van de Heilige Geest. Die schone tempel van de Heere moeten en mogen we rein, zuiver, voorzichtig bewaren.

In dat kader lezen we in de Schrift ook over de wetten voor de Israëlieten om heilig te zijn. Zo lezen we in Lev. 19:28: "Gij zult om een dood lichaam geen snijding in uw vlees maken, noch schrift van een ingedrukt teken in u maken: Ik ben de HEERE." Dit wordt niet alleen tegen de priesters gezegd, maar tegen het volk in het algemeen. Blijkbaar was dit een gewoonte van de heidenen om Israël heen als teken van rouw. Ook in deze uiterlijke en concrete dingen moest het volk zich onderscheiden van de andere volkeren.

In Jeremia 16:6 komt dit terug: "Men zal hen niet beklagen, noch zichzelf insnijden noch kaal maken om hunnentwil." Jeremia verwijt het in Gods Naam aan Moab dat op alle handen insnijdingen zijn (Jer. 48:37). Een hoofdstuk eerder lezen we: "Hoelang zult gij uzelf insnijdingen maken?" Hieraan was blijkbaar het onderscheid tussen heidenen en niet-heidenen zichtbaar. Wanneer men deze gewoonte niet meer zou hebben, zou dat een teken zijn dat er bekering bij de Filistijnen was gekomen.

Deze enkele gegevens kunnen ons duidelijk maken dat we hier met een heidens rouwgebruik hebben te maken. Waarom zouden wij dat overnemen? Laten we niet kijken hoever we nog net met de wereld meekunnen, maar laten we onderzoeken hoe we zover mogelijk bij de wereld vandaan kunnen blijven. Dat leert Gods Woord en Gods Geest in ons hart. Is dat jouw verlangen?

Je ds. W. van Vlastuin

Lees meer artikelen over:

sieraden
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. van Vlastuin

  • Geboortedatum:
    06-03-1963
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Wezep
  • Status:
    Inactief
78 artikelen
Ds. W. van Vlastuin

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Dominee Vergunst, op welk hoofdstuk en boek doelt u in uw antwoord op de vraag van 27-08-2003 dat ik zojuist las, het boek van Brakel? In welk boek beschrijft Brakel het werk van de Heilige Geest in h...
Geen reacties
30-11-2006
Ik heb sinds kort een vriend. We hebben laatst afgesproken en een beetje geflikflooid, maar hij zegt dat hij nooit nog een relatie wil beginnen. Maar ik zie dit al als een relatie en we doen ook al va...
5 reacties
30-11-2018
Hoe noem je iemand die enige tijd met vreugde de Heere mag dienen, maar toch niet oprecht gelovig blijkt te zijn?
4 reacties
30-11-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering