C. S. Lewis en John Piper

Ds. H. Veldhuizen / 1 reactie

21-05-2010, 17:00

Vraag

Mag deze vraag naar ds. Van Veldhuizen? N.a.v. zijn artikel in De Waarheidsvriend over een boek van Dan Brown. Ik lees graag en veel. Maar aangezien ik wat teveel gelezen heb, wat achteraf bezien uit de verkeerde hoek kwam en je helaas niet alles vergeet, ben ik nu wat voorzichtiger met mijn keuzes.

Daarom deze vraag: Hoe denkt u over boeken van C. S. Lewis en John Piper? Ik ben benieuwd naar uw reactie.


Antwoord

C. S. Lewis is een apologeet van het christelijk geloof met een heel eigen beeldtaal. Ik heb echter te weinig van hem gelezen om er een oordeel over te kunnen geven. De boeken van John Piper ken ik niet. Een vlugge kijk op internet leverde 30 titels op. Dat wordt op korte termijn dus niets.

Het artikel over Dan Brown schreef ik op verzoek van De Waarheidsvriend i.v.m. de verschijning van “Het Verloren Symbool”. Eerder las ik van hem “De Da Vinci Code” en een aantal reacties daarop. Ik had voor het artikel, incl het lezen van enkele andere boeken van Brown, een kleine drie maanden de tijd. Browns boeken zijn een heel ander genre: enorm spannende thrillers, maar, geheel anders dan Lewis en, naar ik denk ook dan Piper, met een heel ander uitgangpunt, esoterisch en dichtbij New Age-gedachten (de Christusgeest in ieder mens, enz.). Geheel passend bij het denken van veel mensen in deze tijd en in geen geval christelijk. Plus dat zijn boeken, eveneens anders dan Lewis en naar ik denk Piper, veel grove vloeken bevat.

Met vriendelijke groet,
Ds. H. Veldhuizen

Zie ook deze artikelen:

Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. Veldhuizen

  • Geboortedatum:
    02-01-1938
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Wapenveld
  • Status:
    Inactief
244 artikelen
Ds. H. Veldhuizen

Bijzonderheden:
Emeritus

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Diny
22-05-2010 / 10:18
Als je écht een heel mooi, leerzaam, waardevol én bijbels verantwoord boek wilt lezen, lees dan "De vreugde van God" van John Piper!!!

Terug in de tijd

Een mens kan aangevochten worden door de vraag: Heb ik wel genoeg zondebesef? Dit gaat dan met name over de vraag: Heb ik wel last van het pak schuld? Als er geen fysieke tranen zijn en geen enorme di...
Geen reacties
21-05-2008
Ik hoorde een predikant zeggen dat als je niet Gods kind bent, dan ben je een kind van de duivel. Ik vind dit zeer aangrijpend om dit tegen een gemeente, jonge mensen en kinderen te zeggen. In Psalm 1...
9 reacties
21-05-2012
Hoe heet het brood dat bij het avondmaal gebruikt wordt in de Ger. Gem. in Ned?
Geen reacties
21-05-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering