Cola bij overgeven/misselijkheid

drs. A. Meijer / 2 reacties

12-04-2010, 15:39

Vraag

Ik heb van meerdere mensen gehoord dat het drinken van cola bij overgeven/misselijkheid goed werkt: het overgeven stopt dan. Maar is dit goed voor je maag- en darmstelsel? Het lichaam heeft toch niet voor niets deze reactie?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vragensteller,

Deze remedie komt mij ook bekend voor. Ze wordt nog wel eens toegepast bij zwangerschapsmisselijkheid en braken. Het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat dit effectief is (maar onderzoek hiernaar is schaars). Dat is, in beperkte mate, wel het geval bij gember.

Bij voedselvergiftiging en/of maagdarminfecties is misselijkheid en braken (met eventuele diarree) zeker niet voor niets. Het is dus ook niet nodig om dan cola te drinken. Bovendien bevat cola veel glucose wat juist diarree bevordert en heeft de caffeine in cola een plasversterkend effect. Dit is dus erg ongunstig bij (dreigende) uitdroging ten gevolge van maagdarminfecties. Ik raad het gebruik dan ook niet aan.

Groet, A. Meijer

drs. A. Meijer

drs. A. Meijer

  • Geboortedatum:
    14-12-1978
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Ouderkerk aan de Amstel
  • Status:
    Actief

Tags in dit artikel:

medisch
2 reacties
ajk
15-04-2010 / 01:14
Volgens mij is cola vroeger uitgevonden door een arts in Amerika als middel tegen maagklachten , dat is tenminste het verhaal dat ik eens gehoord heb,een niet nader te noemen cola merk zou het recept gekocht hebben en heeft er koolzuur aan toegevoegd.
Mijn ervaring is ook dat cola helpt bij buikpijn, het is zelfs zo dat als je naar een 3e wereld land gaat dat men aanraad om vooral cola te drinken als je daar bent , het schijnt dat door de lage Ph van cola je beter bestand bent tegen (eventuele) bacterien die in het eten zitten.
Catherine
15-04-2010 / 13:13
Tot mijn verbazing hielp het hier ook. Maar mn man heeft eens een zwaar verroest onderdeel van iets een nachtje in de cola laten weken, pieuw, helemaal schoon ! Dus, vond ik niet zo'n prettig idee. Als ik sporadisch een glas cola light drink, krijg ik een droge mond. Ra ra.

Terug in de tijd

Soms wordt in een preek of gebed gesproken over de kerk als "zieke moeder." Waar komt die uitdrukking vandaan? Is dat bijbels en wat betekent dat precies?
2 reacties
12-04-2013
Aan een dominee van de Ger. Gem. Wij als ouders van leerlingen van de SMDB in Wekerom hebben een paar vragen over de scholenkwestie in de Valk. Hoe kan het dat een reformatorische school, die de Bijbe...
33 reacties
12-04-2012
Ik ben een vrouw van 43 jaar en heb alleen een mavo-diploma. De laatste tijd denk ik veel na om een opleiding te gaan volgen in de zorg en dan met name in de gehandicaptenzorg. Ik vraag me af of er in...
7 reacties
12-04-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering