Wratje in gezicht

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

23-12-2009, 16:00

Vraag

Ik heb een klein wratje in mijn gezicht. De huisarts wil die wel weghalen maar ik heb wel eens gehoord dat als het je gezicht betreft, de dermatoloog dat moet doen. Klopt dat?


Antwoord

De eerste vraag is of er een goede reden is het 'wratje' weg te halen. Is het plekje verdacht, geeft het klachten, of is het een kosmetisch probleem? Wanneer er een goede reden is het weg te halen, dan kan dat met verschillende technieken, afhankelijk van soort, plaats etc. Op de rug is het in wezen niet anders dan in het gezicht.

Een huisarts mag pukkels weghalen wanneer hij/zij volgens de regels van de kunst bekwaam is. Er bestaat geen regel dat het gezicht aan de dermatoloog is voorbehouden. In de praktijk zullen veel huisartsen niet zo snel in het gezicht iets weghalen, omdat het kosmetische aspect nadrukkelijk meespeelt en ze toch wat minder ervaring hebben, maar het is het vrij om te doen wanneer ze voldoende deskundigheid op dat gebied hebben. Dat kan ik van jouw huisarts niet beoordelen. Je kunt je dilemma wel benoemen bij de huisarts.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zit in het laatste jaar van de middelbare school en ik zit met twee dilemma’s. 1. Ik heb twee vriendinnen waar ik altijd wel goed mee kan als ik ze zie, maar nooit heel erg close mee ben zoals z...
1 reactie
23-12-2020
Waarom gaan alleen de mannen staan tijdens het gebed? Ook vrouwen kunnen staand toch beter hun aandacht bij het gebed houden? Bovendien vind ik staan een vorm van eerbied tonen. Net zoals bij een rech...
13 reacties
23-12-2022
Kun je ritalin met melk innemen? Ik had deze dicussie met mijn moeder. Kunt u hier een helder antwoord opgeven?
4 reacties
23-12-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering