Gespleten persoonlijkheid

P.M.G.P. Bos / 1 reactie

16-10-2009, 10:48

Vraag

Ik heb een vraag over een gespleten persoonlijkheid. Hoort daarbij dat je erg kan liegen?


Antwoord

Om te kunnen vaststellen of  u een schizofrene (in de volksmond gespeten persoonlijkheid) persoonlijkheid hebt moet er een psychiatrisch onderzoek worden gedaan. Liegen hoeft niet per definitie daarmee te maken hebben. U zou voor u zelf eens na kunnen gaan wat de reden van uw lieggedrag is en als dat niet lukt zou ik hulp gaan zoeken.

Met vriendelijke groet,
Pieter Bos,
Hoofd Maatschappelijk Werk Stichting Schuilplaats

Lees meer artikelen over:

psychologie
Dit artikel is beantwoord door

P.M.G.P. Bos

  • Geboortedatum:
    06-05-1953
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
42 artikelen
P.M.G.P. Bos

Bijzonderheden:

(Hoofd) Maatschappelijk Werk bij st. Schuilplaats (1983-2018)


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
ama
16-10-2009 / 13:13
Er worden hier twee dingen door elkaar gehaald. Iemand heeft schizofrenie of een gespleten persoonlijkheid maar geen schizofrene persoonlijkheid. Daarnaast heeft schizofrenie niets met een gespleten persoonlijkheid te maken.
Van schizofrenie wordt vaak onterecht gezegd dat het gaat om mensen met een gespleten persoonlijkheid. Alsof ze 2 personen in één zijn.. Schizofrenie is een ernstige aandoening waarbij het realiteitsbesef is verstoord en de eenheid van denken, voelen, willen en handelen verloren is of gaat.
Dit is totaal wat anders dan iemand met een gespleten persoonlijkheid, bij wie sprake kan zijn van DIS (Dissociatieve Identiteitsstoornis) waarbij iemand kan 'wisselen' tussen meerdere persoonlijkheden.

Terug in de tijd

Is angst een zonde?
5 reacties
16-10-2013
Straks ga ik trouwen met mijn lieve vriend. Ik zie op tegen de combinatie huishouden en mijn werk buitenshuis. Omdat ik psychisch niet sterk ben zou ik al meer dan genoeg hebben aan enkel het huishoud...
Geen reacties
16-10-2006
Als je christen bent, is het dan de bedoeling om dan alleen christelijke vrienden te hebben? Zelf had ik een tijdje terug redelijk wat ‘zogenaamde’ vrienden. Daar trok ik dus soms mee op. Waar ik me a...
3 reacties
16-10-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering