Aften

A. Kwakernaak / 1 reactie

15-10-2009, 15:42

Vraag

Ik heb al een paar jaar continu blaren/aften in mijn mond. Ze gaan en komen. Waar komen ze vandaan en wat kan ik er aan doen?!


Antwoord

Aften zijn goedaardige afwijkingen in de mond. Vaak zijn ze erg pijnlijk maar ze verdwijnen eigenlijk altijd vanzelf. De oorzaak is niet bekend. Er is geen relatie met een vitaminetekort alhoewel je wel vaker klachten ziet in periodes van verminderde weerstand, zoals spanning, oververmoeidheid etc. Bij grote afwijkingen kan de huisarts een lidocaine gel voorschrijven en dit verdooft de plek. Ook wordt er het advies gegeven om Zendium tandpasta te gaan gebruiken waardoor er mogelijk minder aften zouden ontstaan. Gelukkig helen de afwijkingen altijd binnen een paar dagen.

A. Kwakernaak

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

A. Kwakernaak

  • Geboortedatum:
    30-11-1999
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
62 artikelen

Bijzonderheden:

huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
sakoe
16-10-2009 / 11:18
Weet je wat ik altijd doe ook bij onze kinderen? Iedere morgen een broodje eten met appelstroop en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Terug in de tijd

Ik vond op de kamer van mijn zoon (15) een porno-DVD en wat posters met blote dames. Hoe kan ik hem hier het beste over aanspreken? Hij weet wel hoe ik er over denk, maar is erg introvert en praat moe...
Geen reacties
15-10-2004
Ik voelde vorige week in mijn hart dat ik een keuze moest gaan maken. Het kwam opeens hard aan. Ik heb dat niet eerder gevoeld. Ik heb dat bij God in het gebed neergelegd. 1. Dat God Zijn droom voo...
Geen reacties
15-10-2021
Ik heb het bijna altijd extreem koud. Wat kan ik hieraan doen behalve me belachelijk dik aankleden en gezond eten?
Geen reacties
15-10-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering