Mager

drs. J. de Jongh-van Hoof / Geen reacties

28-08-2009, 10:00

Vraag

Ik ben een meisje van 18 jaar en erg licht van gewicht (43 kilo, bij een lengte van 1,65). Nu zit het wel in de familie en verder voel ik me ook erg gezond, maar soms is het gewoon lastig met kleding kopen en mensen die menen dat je een eetstoornis zoals anorexia hebt, terwijl ik juist heel goed eet, misschien nog wel meer dan een gemiddeld persoon, en toch haast niet aankom. Is er een manier om toch (gezond) wat aan te komen?


Antwoord

Ik vind je ook mager. Bij mensen die zo mager zijn, kijk ik één keer de schildklierfunctie na (bloedonderzoek) – deze kan er ook voor zorgen dat je heel veel kan eten en toch slank blijft/wordt. Wanneer deze waarde echter normaal is, zal er zoals je schrijft waarschijnlijk sprake zijn een familiaire slankheid. Hier is weinig aan te doen. Soms stuur ik mensen voor advies naar een diëtiste voor voedingsadvies.  Ik adviseer je één keer naar je huisarts te gaan.

José de Jongh-van Hoof

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Verkeringen gaat vaak uit en er zijn ook veel verkeringen die weer aangaan na kortere of langere tijd. Hoe kan dat? Hoe kan het dan toch weer goed komen?
Geen reacties
28-08-2008
Beste mevrouw Hoek-van Kooten. Ik heb veel antwoorden van aan u gestelde vragen doorgelezen, toch blijf ik met een vraag zitten. Ik weet niet helemaal waar ik moet beginnen. Ik ben in een gezin opgevo...
Geen reacties
28-08-2003
Wat doet roken met je hersenen? En hoelang doet je lichaam er over om sigarettenrook af te breken? Heeft roken bij iedereen hetzelfde effect?
Geen reacties
28-08-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering