Kans op zwangerschap

drs. J. de Jongh-van Hoof / 3 reacties

27-08-2009, 11:00

Vraag

Ik ben een meisje en heb al meer dan twee jaar verkering. Nooit hebben wij gemeenschap gehad, maar we hebben elkaar wel bevredigd. We hebben er wel goed op gelet dat als hij klaar kwam, we niet verder gingen. Dit omdat ik niet zwanger wil worden. Nadat hij weg was, voelde ik soms wel eens in mijn vagina of ik geen bloed verloor of iets dergelijks. Nu ben ik al drie weken over tijd. Op zich heb ik nu ook heel veel stress, dus er zijn wel redenen voor te bedenken, maar toch maak ik me vreselijk veel zorgen. Wat als ik toch zwanger ben? Maar dat kan toch bijna niet! Aan de andere kant voelde ik, zoals ik al zei, nadat we elkaar hadden bevredigd wel eens in mn vagina... Ik zit ik er heel erg mee. Weet u misschien hoeveel kans ik heb dat ik toch zwanger ben? Alvast bedankt!


Antwoord

De kans op een zwangerschap is wellicht zeer klein. Maar het maakt wel uit waar hij klaarkomt (vlakbij de ingang van de vagina?). Verder kan sperma ook op je/zijn hand/vingers zitten nadat hij klaargekomen is. Theoretisch is het mogelijk om op deze wijze zaadcellen in de vagina te verplaatsen. Daarnaast maakt het uit of dit gebeurd is rondom de eisprong. (Grofweg is dit twee weken voor de verwachte menstruatie.)
Stress heeft invloed op de menstruele cyclus: de menstruatie kan wat opschuiven of een keer overslaan. Ik hoop dat je ondertussen ongesteld bent geworden.

José de Jongh-van Hoof

Lees meer artikelen over:

seksualiteit voor het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

drs. J. de Jongh-van Hoof

  • Geboortedatum:
    30-11-1967
  • Kerkelijke gezindte:
    Zevende-dags Adventist
  • Woon/standplaats:
    Rijssen
  • Status:
    Actief
270 artikelen
drs. J. de Jongh-van Hoof

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
3 reacties
joelie
27-08-2009 / 10:28
@Molly: als je goed leest schrijft ze dat ze GEEN gemeenschap heeft gehad.
Nen
27-08-2009 / 10:53
De enige manier om te testen of je zwanger bent, is een zwangerschapstest kopen en doen. Dan weet je het en is het klaar met stress!
Gerteke
27-08-2009 / 12:11
@ Molly Malone: je moet het even twee keer lezen, maar de briefschrijfster bedoelt dat ze haar vriend waarschijnlijk met de hand bevredigt heeft en daarna met haar vinger in haar vagina is gegaan om te checken of ze bloed verloor o.i.d. Ze is dus bang dat ze eigenhandig het sperma in heeft gebracht, zonder daar erg in gehad te hebben. Zoals de arts zegt, is die kans heel klein, maar hij is er wel. Daarom maakt ze zich zorgen.

Terug in de tijd

Ik heb nu bijna anderhalf jaar verkering. Wij kregen verkering in het laatste jaar van de middelbare school. Ik had toen al een aantal jaren goede vriendschap met hem doordat ik bij hem in de klas za...
Geen reacties
27-08-2008
Kan een man een rok dragen? In Deuteronomium 22 vers 5, "De kleren van een man mogen niet door een vrouw gedragen worden, en een man mag geen vrouwenkleding aantrekken, want ieder die dat doet, is voo...
Geen reacties
27-08-2018
Steeds meer mensen voegen delen van een geloof of religie of spiritualiteit samen tot een voor hen hele gewenste en leefbare leefwijze. Dit wordt nogal eens negatief 'creative-borrowing' of syncretism...
Geen reacties
27-08-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering