Jongens haken af

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

24-07-2009, 12:00

Vraag

Ik heb best veel aandacht van jongens, maar die aandacht duurt dan maar een paar maanden en dan haken ze af! Hoe komt dat toch? Elke keer zijn er weer smoezen, te druk met werk, of ze laten uit het niets ineens niks meer horen! Ik ga bijna denken dat het aan mij ligt! Er komt straks nog een moment dat ik mezelf niet meer durf te geven, omdat het toch elke keer mis gaat! Wat kan ik daar aan doen?

Antwoord

Beste vraagsteller,

Het is inderdaad goed om eens kritisch naar jezelf te kijken. Let wel, ik zeg niet dat het aan jou ligt als na verloop van tijd de aandacht van een jongen verslapt. Maar vraag jezelf eens af wat jouw verwachtingen zijn ten aanzien van een jongen. Ik zal een aantal punten noemen die jezelf met véle andere kunt aanvullen. Maak een lijstje met dat wat voor jou belangrijk is, met wat je zou willen. En ook met wat not-done is.

1. Zoek je vriendschap? Een langduriger relatie? Ben je uit op een huwelijkskandidaat?

2. Hoe gedraag jij je wanneer je aandacht krijgt? Ben jij jezelf, of speel je een rol? Eis je alle aandacht op? Wat zijn gespreksonderwerpen? Draag jij die aan? Heb je interesse voor zíjn wereld?

3. Wat is jouw aandeel in de relatie? Wat noem je “jezelf geven”? Wát geef je, en wanneer? Of néém je, draait het eigenlijk alleen om je eigen persoontje?

4. Van welk ‘soort’ jongens krijg je aandacht? Lijken ze op elkaar in gedragingen, intelligentie, beroepen (beroepskeuzes), etc.? Waarom gebruiken ze ‘smoezen’ (of is dat jóúw idee)? Hoe open en eerlijk is de communicatie van jou, van hem?

5. Krijg je die aandacht van meerdere jongens tegelijk, of met tussenpozen waarin je ‘single’ bent?

Nou, hier heb je denk ik al heel wat huiswerk! Sterkte, en laat maar eens horen of deze ‘tips’ werken.

Hartelijke groeten,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

Tags in dit artikel:

verkering
geen reacties

Terug in de tijd

Als je gedoopt bent, ben je op “de erve van het verbond.” Moet ik bij het woord “erve” denken aan een erf bij een boerde...
geen reacties
24-07-2018
De site van het Reformatorisch Dagblad is op zondag niet bereikbaar. Welke gedachte zit hier achter? Moet ik dan de papi...
21 reacties
24-07-2010
Op dit moment zit ik met een dilemma. Ik ben op zoek naar een liefde die (denk ik) niet bestaat. Het klinkt misschien ra...
1 reactie
25-07-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering