Te veel voorvocht

drs. J(oke) Ronner-Wattel / Geen reacties

13-06-2009, 18:06

Vraag

Mijn vrouw en ik hebben een heel goed leven. We zijn in veel opzichten goed op elkaar afgestemd. Tijdens het vrijen en dan met name het voorspel verlies ik veel voorvocht. Ik vind dit zelf hinderlijk, maar mijn vrouw ook. Laten we eerlijk wezen het is altijd niet even prettig al dat geplak. Mijn vraag is: is daar iets aan te doen? Zijn er meer mensen met dat probleem?


Antwoord

Veel voorvocht produceren is niet gebruikelijk en kan heel lastig zijn, maar het komt bij meer mannen voor. Het voordeel is echter wel dat als mannen ouder worden en ze minder voorvocht gaan produceren, bij mannen met veel voorvocht er nog voldoende overblijft, zodat gemeenschap hebben gemakklijker verloopt. Hoe dit probleem ontstaat is onbekend en ook de wetenschap heeft hier nog geen verklaring voor. Zowel artsen als seksuologen hebben tot nu toe niet kunnen ontdekken hoe je invloed zou kunnen uitoefenen om minder voorvocht te produceren. Als je er erg veel last van hebt kun je altijd nog een medisch seksuoloog kunnen raadplegen. Deze zijn verbonden aan het UMCG te Groningen en de VU Amsterdam. Eerlijheidshalve moet ik wel opmerken dat ik de kans klein acht dat dit het gewenste resultaat oplevert.

Drs. Joke Ronner

Lees meer artikelen over:

seksualiteit in het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

drs. J(oke) Ronner-Wattel

  • Geboortedatum:
    26-06-1960
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerd Vrijgemaakt
  • Woon/standplaats:
    -
  • Status:
    Actief
150 artikelen
drs. J(oke) Ronner-Wattel

Bijzonderheden:

Joke Ronner is GZ-Psycholoog


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zit met een probleem. Ik zit bij een evangelische pinkstergemeente, met alle uitingen van dien. Maar nu las ik in het ND over Els Nannen en haar boek "Waarlijk vrij", dat gaat over bevrijdingspasto...
9 reacties
13-06-2011
De laatste tijd kom ik steeds vaker mensen tegen die zich aangetrokken voelen tot de gnostiek. Kunt u mij hier iets meer over vertellen en over hoe ik dit moet zien in bijbels licht?
Geen reacties
13-06-2006
Ik had u een vraag gesteld over stemmingswisselingen. Ik heb hulp thuis en heb het er ook met haar over gehad en we kijken nu, waar komt het vandaan. Maar als ik ‘s morgen uit bed kom dan heb ik regel...
Geen reacties
13-06-2007
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering