Gebruik van de pil

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

08-06-2009, 16:06

Vraag

Omdat wij medisch gezien geen kinderen meer mogen krijgen ben ik op advies van onze huisarts de pil gaan slikken. Bijna elke keer als ik nog 4 a 5 pillen moet slikken word ik ongesteld. Is dit normaal en geeft de pil dan wel genoeg bescherming? Moet ik stoppen als ik ongesteld word of moet ik doorslikken tot de pillen die nog in de strip zitten op zijn? Ik ben 40 jaar.


Antwoord

Sommige vrouwen hebben dit bij de pil. Dit zegt niets over de bescherming, bij correct gebruik is die even betrouwbaar, met of zonder het extra vloeien. Je moet ook niet eerder stoppen. Gewoon volgens schema de pil gebruiken. Soms is het een optie om een andere pil te gaan gebruiken. Dat kun je het beste met de voorschrijvend arts overleggen.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

de pil
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

 • Geboortedatum:
  02-02-1957
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Veenendaal
 • Status:
  Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan iemand van de Ger. Gem. Ik heb soms wel het verlangen om predikant te worden. Ik ben nog geen belijdend lid van mijn gemeente. Is dit niet verkeerd?
Geen reacties
08-06-2017
Ik wil graag bekeerd worden, maar soms denk ik dat ik het wil om de straf te ontlopen. Ik lees elke dag uit de Bijbel, bid elke dag, maar dat is niet genoeg. God moet het werken, maar moet ik dan alti...
7 reacties
08-06-2017
Ik een vraag m.b.t. gevoelens en in hoeverre deze toelaatbaar zijn in het licht van de Bijbel. Psychologen zeggen vaak dat gevoelens nooit verkeerd zijn, maar een emotie om je richting te geven. Het g...
1 reactie
08-06-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering