Ik heb het de vorige keer niet aangegeven, maar ik ben wel benieuwd naar de meni...

C. M. Chr. Rots - de Weger / geen reacties

18-05-2009, 00:00

Vraag

Ik heb het de vorige keer niet aangegeven, maar ik ben wel benieuwd naar de mening/adviezen van Marijke Rots op deze vraag.

Antwoord

Beste vraagsteller,

De redactie van het Refoweb stuurt de binnengekomen vragen naar de verschillende panelleden omdat men op die manier een verdeling aanbrengt en een deskundig antwoord verwacht. Jouw vraag is door mevrouw Els van Dijk uitvoerig beantwoord. Wat verwacht je nog van mij? Ik denk -met mevrouw Van Dijk- dat vriendschap van béíde kanten moet komen, dat het meer géven dan ontvangen is, en dat vriendschappen van karakter veranderen  naarmate je levenssituatie verandert. Hecht je aan een bepaalde vriendschap, zorg er dan zelf voor dat die kan blijven bestaan. Schrijf je vriendin een brief, of nodig haar met haar partner uit en bespreek je eigen uitgebreide verhaal samen met deze antwoorden. Praat met haar (met hen) over jóùw verwachtingen, in ik-boodschappen ônder dat je de ander iets verwijt. En als het niet (meer) klikt, laat elkaar dan rustig los want krampachtig een vriendschap vasthouden wil niet!

Bedenk, dat waar deuren zich sluiten (hoe teleurstellend ook) er andere deuren weer open gaan (ook al duurt dat soms even). Vriendschap is zeker heel kostbaar, maar goede, diepe  vriendschappen kunnen best blijven bestaan ook al zie je elkaar niet zo vaak en ook al kun je niet zo goed overweg met de partner. Op een laag pitje kun je natuurlijk contact houden door middel van het (blijven) sturen van een verjaardags-, kerst-, vakantiekaart. Laat zíén, dat vriendschap voor jou op z’n minst trouw betekent, zonder iets terug te verwachten.

Een hartelijke groet,
Marijke Rots

C. M. Chr. Rots - de Weger

C. M. Chr. Rots - de Weger

 • Geboortedatum:
  18-02-1947
 • Kerkelijke gezindte:
  Christelijk Gereformeerd
 • Woon/standplaats:
  Aalten
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af. Lees hier het jubileuminterview.

  Bekijk ook:

Tags in dit artikel:

relaties
geen reacties

Terug in de tijd

Een vraag aan ds. M. M. van Campen...
1 reactie
19-05-2017
Wanneer verwacht u de herziening van de tekst van de Statenvertaling af te ronden? Ik meen dat de eerste verzoeken daart...
geen reacties
18-05-2016
Ik heb een vraag over Mattheüs 8 vers 11 en 12. “Doch Ik zeg u, dat velen zullen komen van oosten en westen en zullen me...
geen reacties
19-05-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering