Aanwezigheid bij overdoop

Ds. C.G. Vreugdenhil / Geen reacties

28-11-2003, 00:00

Vraag

Mijn neef laat zich binnenkort overdopen. Ik ben hier op tegen, maar vind het wel fijn dat hij bij de Heere wil horen. Ik weet nu niet of ik bij de doopdienst aanwezig moet zijn of niet.


Antwoord

Als je in de kinderdoop gelooft, noem je de volwassendoop 'overdopen'. Baptisten en evangelischen erkennen niet de kinderdoop. Zij noemen dat zuigelingenbesprenging. Wat wij dan 'overdoop' noemen heet bij hen gewoon 'dopen'.

De zaligheid is niet afhankelijk van het al of niet erkennen van de kinderdoop. Ik ben ook absoluut tegen overdopen. Maar als iemand, die in een reformatorische kerk is opgegroeid en de kerk vaarwel heeft gezegd later tot bekering komt via een evangelische of baptistenkerk en hij laat zich overdopen, is het allerbelangrijkste of zo iemand echt tot bekering en geloof gekomen is. Ik zou geen bezwaar hebben tegen het aanwezig zijn bij zo'n dienst. Daarmee betuig je niet je instemming maar je laat een stuk meeleven zien met je neef.

Ds. C. G. Vreugdenhil

Lees meer artikelen over:

overdoop
Dit artikel is beantwoord door

Ds. C.G. Vreugdenhil

  • Geboortedatum:
    02-04-1946
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Houten
  • Status:
    Actief
226 artikelen
Ds. C.G. Vreugdenhil

Bijzonderheden:

Emeritus-predikant

Bekijk ook:

 

 

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Twee weken terug heb ik besloten om komend seizoen belijdeniscatechisatie te volgen. De dominee vroeg aan mij en de andere jongeren waarom wij de keuze voor belijdenis maken. Ik zei dat ik het lange t...
Geen reacties
28-11-2016
Wat is het verschil tussen het ontvangen van de weldaden van Christus en de openbaring van Christus zelf?
Geen reacties
28-11-2006
De laatste tijd merk ik dat het wat minder met me gaat. Dingen waar ik voorheen plezier aan beleefde, doe ik nu omdat ik mezelf er echt toe dwing en niet omdat ik er zin in heb. Het werk kost me erg v...
1 reactie
28-11-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering