Uitstellen van menstruatie rond trouwdag

drs. N. Wolswinkel / Geen reacties

14-02-2009, 00:00

Vraag

Over drie maanden hoop ik te trouwen. Ik zal dan waarschijnlijk precies ongesteld zijn. Wat kan ik daar aan doen? Want het lijkt me niet zo fijn om daar me druk om te maken... Kan ik naar de apotheek om iets te halen (lijkt me wel handig) of moet ik dan naar de dokter? En wat zijn de bijwerkingen/belangrijke info over zo n pil o.i.d.? Wat gebeurt er dan met je hormoonhuishouding?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Het uitstellen van de menstruatie kan op twee manieren. 1. Door de gewone pil te gaan slikken. Je kunt een strip soms wat langer door slikken en zo de menstruatie wat verschuiven. 2. Door progestagenen te slikken; pillen die je uiterlijk drie dagen voor de te verwachten menstruatie gaat slikken. Wanner je stopt met slikken word je 1-2 dagen later ongesteld. Daarmee kun je de menstruatie verschuiven. Bijwerkingen: soms iets hoofdpijn, misselijkheid of tussentijds bloedverlies, meestal geen. Zeven tot tien dagen uitstellen lukt meestal goed.

Drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
  • Bijzonderheden:

    Huisarts

Tags in dit artikel:

menstruatie
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben gevraagd voor de kascontrole van de kerk. Wat houdt dit precies in?
1 reactie
14-02-2022
Mijn vraag bestaat eigenlijk uit twee delen. Om mij heen zie ik mensen die in God geloven. Dit gaf en geeft mij een bepaald verlangen dat ik dit ook wil. Daarom bid ik iedere dag of God mij ook wil ...
Geen reacties
14-02-2024
In de HSV is "de dag des Heeren" in Handelingen 2:20 en 1 Thessalonicenzen 5:2 vertaald met "de dag van de Heere". Waarom is dit niet gebeurd in 2 Petrus 3:10 en Openbaring 1:10?
1 reactie
14-02-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering