Verliefd of houden van

C. M. Chr. Rots - de Weger / Geen reacties

24-12-2008, 00:00

Vraag

Als je graag voor iemand wilt zorgen en liefde wilt geven, een warm thuis bieden en in voor en tegenspoed hem wil helpen, gezelligheid creëren voor ons samen en nog meer van dit soort gevoelens, ben je dan verliefd of houd je dan van iemand? Zelf weet ik niet zo goed raad met deze gevoelens en wat ik er mee moet. Dit is zo gegroeid het laatste half jaar. Wie kan mij helpen om een beetje duidelijkheid te scheppen in deze situatie?


Antwoord

Lief meisje,

Tja, hoe wil je zelf je gevoelens omschrijven? En wat is er belangrijk voor jou om te weten of het om verliefdheid gaat dan wel om houden van? Blijkbaar heb je een jongen ontmoet die van allerlei gevoelens bij je oproept. “You fall in love”, zeggen de Engelsen, het overkomt je en is (meestal) helemaal geweldig... vlinders in je buik, en zo! Maar liefde is iets anders: dat groeit langzamerhand vanuit verliefdheid en vraagt om te handelen met gevoel én met verstand. Liefhebben -houden van- is een werkwoord en heeft te maken met keuzes én met trouw.

Het is goed om je gevoelens te analyseren... ik zou je aanraden om eens een boek te lezen over liefde, relaties, trouw: er zijn verschillende goeie boeken op de markt! Ik noem geen titels, want of je iets goed vindt heeft te maken met je achtergrond. Ga naar de bibliotheek, of naar een (christelijke) boekhandel en bekijk maar eens wat je zou willen lezen.

Vriendelijke groeten,
Marijke Rots

Lees meer artikelen over:

verliefdheid
Dit artikel is beantwoord door

C. M. Chr. Rots - de Weger

  • Geboortedatum:
    18-02-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Aalten
  • Status:
    Actief
1502 artikelen
C. M. Chr. Rots - de Weger

Bijzonderheden:

Marijke leverde op 25-05-2017 haar 1000ste antwoord in de vragenrubriek af.
Lees hier het jubileuminterview.

Bekijk ook:

 

 


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. Heikamp. Zelf hoor ik bij de HHK, maar doordeweeks kerk ik ook wel eens ergens anders. Meerdere malen hoor ik bij de Ger. Gem. (in Ned.) dat er buiten de twee wegen nog een weg is, zo lijkt he...
125 reacties
24-12-2015
Kan iemand met een antisociale persoonlijkheidstoornis tot bekering komen?
1 reactie
24-12-2013
Is er een verklaring voor de oorsprong van het kwaad? Ik word radeloos van het denken hierover. Het is mijn diepste verlangen om weer te geloven in een goede God, maar deze gedachten houden mijn nu al...
3 reacties
24-12-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering