Anderen jaloers maken door bekeringsverhaal

Ds. A.J. Schalkoort / Geen reacties

18-12-2008, 00:00

Vraag

Op een avond van de mannenvereniging stelde iemand de vraag: Kan iemand uit zijn eigen leven vertellen, om ons jaloers te maken? Is dit een bijbels gegeven? Dat anderen jaloers gemaakt dienen te worden doordat er wordt verteld wat God gedaan heeft aan mijn ziel?

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Een ander jaloers te maken door te vertellen wie de Heere voor je is. De vraag is of dit een Bijbels gegeven is. In de Romeinenbrief lezen we in hoofdstuk 11 vers 11 en 14 dat Paulus de heidenen die christenen zijn geworden, wijst op de taak die ze hebben namelijk om de Joden die tot nu toe Jezus Christus door ongeloof verwerpen, tot jaloersheid te verwekken. Daar komt de uitdrukking vandaan. Ze wordt dan gebezigd zoals de vragensteller dat meemaakt op de mannenvereniging. Het is dus een middel wat de Heere kan gebruiken om anderen te laten ontdekken wat ze zelf missen, om ze jaloers te maken en daarom ook heilbegerig. Wel is het zo dat zo'n getuigenis dient te gaan om wat de Heere iemand deed ondervinden. Niet de christen maar de Christus behoort daarin centraal te staan. En het is niet alleen door de woorden die we spreken, maar vooral ook onze handel en wandel wat de ander te jaloersheid moet verwekken. Een prachtig voorbeeld van zo'n getuigenis vinden we in de Lofzangen die we lezen in Lukas 1. Daar gaat het steeds om wat de Heere heeft gedaan b.v. voor Maria en Elizabeth.

Ds. A. J. Schalkoort

Ds. A.J. Schalkoort

Ds. A.J. Schalkoort

  • Geboortedatum:
    05-10-1948
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Lunteren
  • Status:
    Actief
  • Bijzonderheden:

    Emeritus-predikant

Geen reacties

Terug in de tijd

Aan ds. H. Paul. Van jongs af opgegroeid in de kerk. Serieus geleefd, vereniging, catechisatie bezocht. CGO gedaan. Kortom... een gedegen Bijbelkennis. Ook mag ik geloven dat Jezus betaald heeft voor ...
2 reacties
18-12-2013
Ik ben lid van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en werk in een seculiere omgeving. Ik kan niet met overtuiging mijn geloof uitleggen. Heel diep van binnen geloof ik het gewoon niet. Als ik om...
1 reactie
18-12-2020
Een vraag over een tekst uit de HSV. In de SV staat in Jesaja 9: "Vader der eeuwigheid". In de HSV staat': "Eeuwige vader". Mijns inziens is dit geheel iets anders. Vanwaar deze vertaling?
9 reacties
18-12-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering