Ik zou graag willen weten waar ik mijn doopbewijs moet opvragen. Ik heb samen me...

Ds. H.H. Klomp / Geen reacties

06-11-2008, 00:00

Vraag

Ik zou graag willen weten waar ik mijn doopbewijs moet opvragen. Ik heb samen met mijn vriend besloten om naar een andere kerk te gaan omdat wij beiden uit een verschillende kerkgenootschap komen. Moet ik mijn doopbewijs bij het kerkelijk bureau opvragen of bij de scriba?


Antwoord

Beste vragensteller, Dat hangt er van af. De kerk waarin je gedoopt bent, bewaart je officiële doopgegevens. Die kun je altijd opvragen. Woon je niet meer in de plaats waar je geboren bent (dan ben je dus ook geen lid meer van de plaatselijke kerk waar je gedoopt werd) dan moet je naar die oorspronkelijke plaats terug om het daar op te vragen. Vaak kan de kerk waar je nu lid bent je wel een bewijs geven dat je er als dooplid ingeschreven was. Ik ken je situatie niet, maar je kunt ook altijd informatie vragen bij je eigen dominee of ouderling. Let er op dat je je wel weer bij een Schriftgetrouwe kerk aansluit en ook gaat meeleven. De Heere zegene jou, jullie. Groet.

Ds. H. H. Klomp

Dit artikel is beantwoord door

Ds. H.H. Klomp

  • Geboortedatum:
    05-04-1949
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Actief
132 artikelen
Ds. H.H. Klomp

Bijzonderheden:

Met emeritaat sinds januari 2017.

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Is er een (liefst christelijk) boek dat ingaat op de pijn van kinderen (zelf ben ik 21) van vaders met autisme? Of bestaat er professionele hulpverlening die hierop ingaat?
Geen reacties
06-11-2012
Ik heb een vraag over de omgang met mijn schoonmoeder. Dat houdt mij erg bezig. Onze karakters zijn erg verschillend en passen niet bij elkaar. Zij is erg sociaal, open, veel praten. Ik wat gesloten, ...
7 reacties
06-11-2012
Ik heb een aantal vragen rondom de NBG-51 vertaling. Ik ben me de afgelopen tijd meer gaan verdiepen in de andere manuscripten van het nieuwe testament naast die van de Textus Receptus. De Textus Rece...
Geen reacties
06-11-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering