(...) Als iemand naar de kerk of richting wil waar de dominees zelf toe horen, d...

Ds. J.D. Heikamp / geen reacties

13-10-2008, 00:00

Vraag

Weet u waar ik me erg over verbaas? Ik las het antwoord van ds. Heikamp en toen dacht ik: dan antwoordt een dominee niet dat je trouw moet blijven aan je eigen kerk. Als iemand naar de kerk of richting wil waar de dominees zelf toe horen, dan kan en mag het wel en andersom niet. Dat klopt toch niet?

Antwoord

Bij het nalezen van mijn antwoord kwam ik niet tot de conclusie waaruit opgemaakt kan worden dat je je eigen kerk onttrouw mag worden. Dat mag alleen wanneer de waarheid niet meer verkondigd wordt. Daar gaat het niet om in het antwoord.

Als iemand naar de kerk of richting wil waar de dominees zelf toe horen, dan kan en mag het wel en andersom niet. Dat klopt toch niet?

Daar ben ik het mee eens. Dat klopt ook niet. Maar volgens mij heb ik dat zelfs niet gesuggereerd. Tracht biddend op te gaan onder de bediening van Gods Woord. Verwacht het niet van een dominee. Maar verwacht het van de Heere alleen. Hij is het Die dwars door alle kerken heen Zijn uitverkoren Kerk verzamelt, door Zijn Woord en Geest. Dat zij onze troost.

Lees en herlees zondag 21 van onze Heidelbergse catechismus. Zeer leerzaam, ontdekkend en vertroostend. Dat zet ons kerkelijk weer recht op de grond.

Met hartelijke groeten,
Ds. J. D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

Ds. J.D. Heikamp

 • Geboortedatum:
  09-11-1939
 • Kerkelijke gezindte:
  Hersteld Hervormd
 • Woon/standplaats:
  Staphorst
 • Status:
  Actief
 • Bijzonderheden:

  Emeritus

  website: http://dsheikamp.refoweb.nl

Tags in dit artikel:

kerken en godsdiensten
geen reacties

Terug in de tijd

Aan een dominee die meewerkt aan of voorstander is van de Herziene Statenvertaling. Zalig wil zeggen: gelukkig, maar het...
geen reacties
13-10-2009
Ik heb een vraag over het voldoen aan elkaars behoeften in het huwelijk. Mijn man heeft (denk ik) een vrij grote seksuel...
geen reacties
13-10-2020
 Ik vraag me af of een gewone vriendschap met je dominee mogelijk is, aangezien je toch een soort vertrouwenspersoon/cli...
geen reacties
13-10-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering