Aan iemand die lid is van Ger. Gem. en die de Saambinder leest. Er zijn nu al vi...

Ds. H. Paul / Geen reacties

23-09-2008, 00:00

Vraag

Aan iemand die lid is van Ger. Gem. en die de Saambinder leest. Er zijn nu al vijftien artikelen geschreven over de evangelische leer. En er komt weer een vervolgartikel. Mijn vraag is wat is het nut er van is om dit zo uitgebreid te beschrijven. Dat er bijv. vijf artikelen over zijn, dat zou ik nog kunnen ik begrijpen. Omdat er bijv. veel jongelui enz. zijn die daar in meegaan, en dat jullie dan doormiddel van deze artikelen er op willen wijzen/waarschuwen dat dit in jullie ogen niet de ‘ware’ leer is. Maar ik vind vijftien artikelen wel erg overdreven. Ik vraag me af hoe de Ger. Gem. het zou vinden als hun geloofsleer in een blad van een ander kerkverband zoveel artikelen lang bekritiseert zou worden? En vooral ook omdat er in het vijftiende artikel gewoon kerken bij plaats(naam) genoemd worden waar volgens de schrijver zaken voorkomen die niet horen. Gaat dit niet lijken op kwaadspreken?


Antwoord

Beste vraagstel(ler)ster,
 
Wat de inhoud van De Saambinder betreft, daar heb ik geen enkele zeggenschap over. Daar is de redactie verantwoordelijk voor en het Deputaatschap voor de behartiging van de belangen van De Saambinder. Op zichzelf is het geen verkeerde zaak vrij uitvoerig in te gaan op de gevaren van de Evangelische invloeden. Het is goed, dat men daarvan goed doordrongen is.

Wat het proefschrift over Arminius betreft, dat is een openbaar gebeuren en daar mag ook in het openbaar op gereageerd worden. Hoeveel kopij eraan besteed wordt, is een persoonlijke zaak. De een is uitvoeriger dan de ander in het verwoorden van zijn gedachten. Persoonlijk vond ik het wel leerzaam.
 
Hartelijke groeten,
Ds. H. Paul

Dit artikel is beantwoord door

Ds. H. Paul

  • Geboortedatum:
    16-07-1928
  • Kerkelijke gezindte:
    Gereformeerde Gemeenten
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
235 artikelen
Ds. H. Paul


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik heb een vraag over het boek "De heilige oorlog" van Bunyan. Ik heb het pas gelezen en er staan veel mooie dingen in. Wat ik me nu afvraag is of de beschrijving van Bunyan geldt voor iedere bekering...
1 reactie
23-09-2011
“Voor zoveel gij dit een van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, hebt gij dat Mij gedaan”, Mattheus 25:40. Wie zijn die “minste broeders”? Zijn dat broeders in de geestelijke zin des woords, medege...
Geen reacties
23-09-2020
Kan iemand met Borderline dienstbaar zijn in het koninkrijk van God?
2 reacties
23-09-2015
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering