(...) Als wij onze naaste niet kunnen vergeven, hoe groot en hoe zwaar zijn misd...

Ds. H. Paul / Geen reacties

28-08-2008, 00:00

Vraag

Vanmiddag las ik in het boek “Geschonden jeugd” door J. F. van der Poel het volgende: Als wij onze naaste niet kunnen vergeven, hoe groot en hoe zwaar zijn misdaden ook zijn, dan kan de Heere ons ook niet vergeven! Dat is voor mij een heel grote strijd want wat er is gebeurd kan ik niet vergeven. En de persoon leeft ook niet meer. Hoe moet ik dit zien? Wil een dominee van de Ger. Gem. deze vraag beantwoorden? In ieder geval hartelijk bedankt voor de moeite!

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Antwoord

Beste vraagstel(ler)ster,
 
De Heere Jezus heeft ons leren bidden: Vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. Het zijn dus zaken die bij elkaar horen: het ontvangen van vergeving en het vergeven van hen, die ons schuldig zijn. Maar daar is ook een volgorde in en die moeten wij niet omkeren. Wanneer de Heere ons de zonden vergeeft zal het vergeven van hen die ons schuldig zijn niet achterblijven.

Wie oprecht vergeving bij de Heere zoekt (en daar roept de Heere Zelf toe op, hoe groot onze zonden ook zijn) heeft besef van de grootte van zijn schuld. Die schuld is meer dan van iemand die ons schuldig is, hoe ernstig de ander zich misdragen heeft. "Nooit heeft iemand zoveel kwaad tegenover zoveel Goeds misdreven)." Maar zolang ik  vind, dat de ander mij meer kwaad heeft gedaan dan ik tegen de Heere begaan heb, zal de gezindheid om te vergeven bij mij ontbreken.

Daarom zoek de vergeving te verkrijgen, die de Heere nog om niet laat aanbieden en de vrucht zal niet ontbreken. Vraag veel om de ontdekkende werkingvan de Heilige Geest.
Die laat zien wie tegen Wie zondigt. Maar wijst ook op het bloed van Christus, dat van alle zonden reinigt.
 
Hartelijke groeten,
Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

Ds. H. Paul

Geen reacties

Terug in de tijd

Ik kan heel moeilijk over mijn gevoelens praten. Misschien komt dat doordat ik thuis van alles mee heb gemaakt en altijd alles voor mezelf hield. Ik merk alleen de laatste tijd dat ik als reactie soms...
Geen reacties
28-08-2004
Ik ben een meisje van 18 jaar en erg licht van gewicht (43 kilo, bij een lengte van 1,65). Nu zit het wel in de familie en verder voel ik me ook erg gezond, maar soms is het gewoon lastig met kleding ...
Geen reacties
28-08-2009
Mag je als Ger. Gemmer je baby laten dopen als dat een medische baby (IVF, UIU etc.) is? En mag je een doop van zo’n kindje bijwonen? We maken namelijk in de privésfeer mee dat men zo’n doop bewust ni...
Geen reacties
28-08-2017
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering