(...) Maar er is toch niks mis als ik me zo kleed, als het binnen het huwelijk g...

Eleos / Geen reacties

22-07-2008, 00:00

Vraag

Ik las pas een vraag over een vrouw die vroeg aan Alie Hoek (volgens mij, of een andere deskundige) of zij zich voor haar man uitdagend mocht kleden. Ik zit daar ook best wel mee. Mijn man wordt extra opgewonden van een string en dat soort dingen. Maar er is toch niks mis als ik me zo kleed, als het binnen het huwelijk gebeurt en iemand anders er geen last van heeft?


Antwoord

Nee, dat lijkt mij ook zo. (Het is eigenlijk niet zo’n vraag voor mij als hulpverlener: het is meer een vraag naar het goed of kwaad van iets. Maar, nu ik hem voorgelegd krijg, het volgende.)

De grote lijn die ik in de Bijbel zie is dat mensen zich kleden passend bij de gelegenheid, en dat is soms heel sober, soms rijk en uitbundig. Als je in een situatie bent om seksuele gevoelens te beleven, namelijk met je man, in de intimiteit, samen, is het heel passend dat je er zo uitziet (en ruikt enz.) dat het opwindend is, dat het begeerte opwekt, voor je man en voor jou zelf. En dat is wellicht anders dan hoe je over straat loopt, inderdaad. Daar is het minder zinvol om met je uiterlijk seksuele gevoelens op te roepen (bij jan en alleman). Daar kan dus een behoorlijk verschil in zitten: in hoe je er uitziet in de openbaarheid als het ware en hoe je er uitziet als je samen bent. Het is overigens wel belangrijk dat je je er zelf wel bij op je gemak voelt.


Met vriendelijke groet,
Els de Bruin

Lees meer artikelen over:

seksualiteit in het huwelijk
Dit artikel is beantwoord door

Eleos

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Nieuwegein
  • Status:
    Actief
112 artikelen
Eleos

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik ben een meid van in de 20 jaar. Ben dus al een aantal jaren ongesteld. Meestal is dit om de vier weken, hoewel het soms ook twee weken langer duurt. Soms verlies ik halverwege tussen twee menstruat...
Geen reacties
22-07-2009
Mijn man praat bijna niet tegen mij,  maar hij wil niet naar huwelijkstherapie. Hij overlegt het liefst alles met zijn ouders ook over de opvoeding van onze twee kinderen van drie en één jaar. Wat moe...
5 reacties
22-07-2009
Wat is de reden voor het dragen van een rok? Zelf ben ik van gereformeerde komaf en begrijp het nooit zo. Is het mogelijkerwijs een ingesleten patroon?
22 reacties
22-07-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering