(...) Wij vernamen via de broer van een kandidaat in de PKN dat deze keer op kee...

Ds. P. Koeman / geen reacties

07-06-2008, 00:00

Vraag

De volgende vraag wil ik met permissie stellen aan ds. Koeman (Ede). Wij vernamen via de broer van een kandidaat in de PKN dat deze keer op keer tegengewerkt wordt om examen te doen en zijn studie af te ronden omdat hij praktiserende homoseksualiteit in zijn preek veroordeelt (de preek die hij moest houden in het bijzijn van de professor). Ook was het bij een congres (o.i.d.) dat het Heilig Avondmaal bediend werd waar ook homoseksuele kandidaten aan deelnamen en waar de betreffende kandidaat protest tegen indiende. Ook dat werd hem natuurlijk niet in dank afgenomen. Kent u dit soort voorbeelden? Ik begrijp dat er niet veel aan te doen is. Maar moet er dan niet veel meer verzet/geluid van onze kant te horen zijn? Of wordt dit misschien al wel gedaan? Ik kan me goed voorstellen dat veel kandidaten zo ontmoedigd worden en zelfs misschien monddood gemaakt worden, tenzij de H. Geest het verhoedt, wat ik ook geloof.

ADVERTORIAL

De leukste vacatures in het onderwijs

CNS Putten bruist. Samenbouwen wij aan het onderwijs van morgen, samen groeien wij. Want samen groeien verbindt. Wil jij met ons meegroeien? Dat kan! Want wij hebben nog een aantal vacatures en gemotiveerde en ondernemende onderwijsprofessionals kunnen wij goed gebruiken.

Meer info...

De leukste vacatures in het onderwijs

Antwoord

Naar aanleiding van uw informatie moet ik zeggen, dat wat u weergeeft mij niet bekend is. Vandaar mijn vraag of u bereid bent mij concreter daarover te informeren. Hoe wordt hij tegengewerkt en door wie en bij welk congres, etc.? Ik kan u dan verwijzen naar mogelijkheden om deze aangelegenheid hetzij via betreffende of anderszins aan te kaarten bij een aantal instanties die na onderzoek hiertegen in het geweer kunnen komen. Want op grond van de bijbelse visie inzake praktiserende homoseksuele kandidaten e.a. mag iemand in zijn studiemogelijkheden niet belemmerd worden. U begrijpt dat ik verdere informatie van uw kant vertrouwelijk houd.

Wat uw vraag betreft of er inzake de praxis van homoseksualiteit door predikanten en/of kandidaten meer geprotesteerd wordt (dan zelfs bekend is of wordt) kan ik u zeggen, dat dit inderdaad wel gebeurt. Helaas niet altijd met het gewenste resultaat. Maar in ieder geval wordt duidelijk dat deze zondige praktijk niet goedgekeurd kan worden op grond van de Schriften..

Ik hoop van u nader te vernemen. Met hartelijke groet,

Ds. P. Koeman

Ds. P. Koeman

 • Geboortedatum:
  16-04-1941
 • Kerkelijke gezindte:
  PKN (Hervormd)
 • Woon/standplaats:
  Barneveld
 • Status:
  Inactief
geen reacties

Terug in de tijd

Klopt er iets niet als je als meisje van ouder dan 20 geen okselhaar hebt?
geen reacties
07-06-2006
Aan een dominee van de Ger. Gem. Waarom is er zoveel verwarring binnen onze gezindte aangaande de belangrijkste zaken zo...
10 reacties
07-06-2016
Ik zit met een moeilijk situatie. Ik ben verliefd op een jongen die nergens aan doet. Zelf zit ik in de Ger. Gem. Hij is...
geen reacties
07-06-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering