Verzekeren ziektefonds

Ds. W. Pieters / Geen reacties

10-05-2008, 00:00

Vraag

Aan ds. Pieters. U gaf laatst in een antwoord aan dat iemand zelf moet weten of hij/zij zich wil verzekeren wat betreft het ziektefonds. Zelf heb ik hier nogal moeite mee. Dit daar in het ziekenhuis waar ik werk ook nogal eens mensen komen die niet verzekerd zijn (ook door andere omstandigheden; allochtonen e.d.). Deze mensen worden behandeld en uit een speciale kostenpot van het ziekenhuis betaald. Echter, het geld wat hiervoor nodig is komt van de belasting/ziekenfondsbetalende mensen. Eerlijk gezegd vind ik dit niet geheel eerlijk omdat naar mijn idee wij dan betalen voor degen die zich niet kunnen/willen verzekeren. Of zie ik dit nou verkeerd? Alvast bedankt voor uw antwoord. Hopelijk vat u dit niet op als kritiek op u persoonlijk!


Antwoord

Wie uit gewetensovertuiging niet verzekerd is, zal de kosten zelf betalen - al moet hij er zijn verdere leven voor werken, en niet op rekening van de gemeenschap afschuiven!

Ds. W. Pieters

Lees meer artikelen over:

verzekering
Dit artikel is beantwoord door

Ds. W. Pieters

  • Geboortedatum:
    27-06-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    Hersteld Hervormd
  • Woon/standplaats:
    Elspeet
  • Status:
    Actief
259 artikelen
Ds. W. Pieters

Bijzonderheden:

website: dspieters.refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan een dominee van de Gereformeerde Bond. Mag ik lid blijven van een gemeente die homostellen toelaat tot het Avondmaal?
Geen reacties
10-05-2019
Mag een student (in opleiding voor predikant) tijdens een dienst belijdenis afnemen? Het gebeurt voor zo ver ik weet altijd door een predikant. Mag het ook door een student, of zelfs door een ouderlin...
Geen reacties
10-05-2023
Ik hoop over een halfjaar te gaan trouwen. Ik kijk er ontzettend naar uit om iedere dag samen te zijn met mijn aanstaande. Toch knaagt er de laatste tijd wat aan mij. Iets dat ik moeilijk kan delen me...
6 reacties
10-05-2016
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering