Opnieuw rooms

Redactie Refoweb / Geen reacties

29-04-2008, 00:00

Vraag

Ik hoop niet dat u mijn vraag afdoet met een sociaal wenselijk antwoord, maar ik zit echt ontzettend erg met het volgende. Ik heb de indruk dat in de Ger. Gem., althans in mijn gemeente, het opnieuw rooms is, oftewel eindigen in de ontdekte zondaar... Die staat centraal en NIET de Heere en Zijn heil voor GodLOZEN. Ik heb het gevoel dat er ook voor mijn vragen geen plaats is in de Ger. Gem. Ik heb de weg van de verantwoording gelopen en met mijn wijkouderling besproken. Dit werd heel erg herkend en begrepen. Wat fijn, maar er verandert niets. Christus wordt niet onvoorwaardelijk verkondigd maar alleen voor de ontdekte zondaar en de weg van de ontdekte zondaar staat erg centraal in de preek.


Antwoord

Beste vraagsteller. Dit probleem is al diverse malen in deze rubriek aan de orde geweest en door verschillende panelleden beantwoord. We verwijzen je daarom graag naar ons archief. Met behulp van het zoekprogramma zijn de antwoorden te vinden. Je kunt ook zoeken in de subrubriek “Dogmatiek - Geloofsleer”.

Redactie Vragenrubriek

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2359 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Mijn man en zoon van negen kunnen absoluut niet met elkaar overweg. Ze proberen van alles, maar het zijn tegenpolen en mijn man begrijpt dit niet. Hij geeft bijvoorbeeld een gloednieuwe mountainbike w...
1 reactie
29-04-2019
Al een tijdje heb ik last tijdens het slapen: ik heb pijn in mijn buik (onder) en wordt met hoofdpijn wakker (ongeveer om de drie uur). Wat kan dit zijn? Wat kan ik eraan doen?
Geen reacties
29-04-2006
Is het gedoopt zijn in een Pinkstergemeente geldig om belijdend lid te worden als je over gaat naar een reformatorische kerk, bijv. bij huwelijk? Dit omdat dopen in de Pinkstergemeenten hetzelfde is a...
Geen reacties
29-04-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering