Adam en  Eva konden in de toekomst kijken

Ds. B.J. van Vreeswijk / Geen reacties

02-12-2004, 00:00

Vraag

Ik heb iemand eens horen zeggen dat Adam en  Eva in de toekomst konden kijken. Zelf geloof ik hier niet in. Hoe denkt u hierover?


Antwoord

Beste vriend(in),
 
De gedachte achter jouw vraag lijkt mij te zijn of het inzicht van Adam en Eva anders was dan van ons mensen na de zondeval. Dat is inderdaad het geval. Adam heeft van God diep inzicht in Zijn bedoelingen gekregen. Hij mag als vertegenwoordiger van God de dieren namen geven. Naam geven betekent dan typeren. Hij had inzicht in Gods bedoeling met Zijn schepselen. Dat is iets anders dan vooruit kunnen zien in datgene wat nog komen moest. Dan zou Adam de zondeval hebben gezien en voorzien, enz. Dat lijkt mij absurd en bijbels totaal niet te onderbouwen.

Het inzicht is na de zondeval verduisterd en ons verstand zover teruggevallen dat wij alleen verantwoordelijk gesteld kunnen worden door God en dus in ons leven niet te verontschuldigen zijn. Wie genade van God ontvangt kan de gave van de profetie ontvangen. Dat wil zeggen inzicht in de bedoelingen van Gods Woord en in de vervulling van een bijbelse uitspraak. Dus gebonden aan Gods openbaring in Zijn Woord.

Ds. B. J. van Vreeswijk

Tags in dit artikel:

AdamEvaparadijs
Dit artikel is beantwoord door

Ds. B.J. van Vreeswijk

  • Geboortedatum:
    23-08-1947
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Status:
    Inactief
87 artikelen
Ds. B.J. van Vreeswijk

Bijzonderheden:
Ds. van Vreeswijk is overleden op 01-03-2010

Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Ik zit hier al een tijdje mee: ik ben iemand van 26 en heb nog steeds geen verkering en het geloof wordt daardoor minder; dat ik hier steeds vragen over heb die niet beantwoord worden naar mij idee. W...
Geen reacties
02-12-2016
Ik ben een jongen van 17 jaar en weet sinds twee jaar dat ik autisme heb. Om precies te zijn is het PDD-NOS. Na deze diagnose heb ik diverse sociale vaardigheidstrainingen gevolgd, zodat ik er op een ...
4 reacties
02-12-2013
Ik heb een vraag over de geboorte van Jezus. Is Jezus werkelijk op 25 december geboren, want in de winter zijn er toch geen herders in het veld?
Geen reacties
02-12-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering