Conservatorium

B. Noteboom / geen reacties

13-03-2008, 00:00

Vraag

Graag zou ik willen weten of het past bij een christelijke identiteit om te studeren aan het conservatorium. Ik weet hier zelf niet zo snel een antwoord op. Persoonlijk ben ik graag met muziek bezig en ben ik aan het twijfelen of ik wel of niet aan het conservatorium zal gaan studeren. Ik ben er biddend mee bezig, maar zou ook graag van een dominee of iemand anders willen horen wat zijn visie hierop is.

Antwoord

Beste vragensteller,

Waarom niet? Is de eerste reactie die in mij opkomt na het lezen van de vraag. Het is geweldig als je de muzikale gave, die God je heeft gegeven, verder kunt ontwikkelen en professionaliseren d.m.v. een opleiding. Wel is het (overigens bij elke vervolgstudie) belangrijk om biddend de keuze te maken. Biddend of God je wil zegenen in de keuze en of het Zijn weg echt is!

Persoonlijk kwam ik in mijn conservatoriumtijd ook elementen in de opleiding tegen die niet strookten met het christen-zijn. Het uitvoeren van popmuziek bijvoorbeeld. Naast het weigeren dit te spelen heb ik altijd geprobeerd mijn standpunten duidelijk te maken waarom ik daar niet aan mee doe.

Naast bovengenoemde vind ik de vraag belangrijk: Waarvoor wil je naar het conservatorium? Is dit om roem? Of tot eer van God? Dát moet naast al het kunstzinnige de allerdiepste motivatie van een christelijke muzikant zijn. God te eren in de muziek die hij of zij maakt.

De keuze die je moet maken laat ik in het midden. Wel wil ik je zeggen: geniet met volle teugen van je passie: het musiceren!

Een collegiale groet,
Bert Noteboom

B. Noteboom

B. Noteboom

 • Geboortedatum:
  10-02-1984
 • Kerkelijke gezindte:
  Divers
 • Woon/standplaats:
  Almere
 • Status:
  Inactief
 • Bijzonderheden:
  * Jeugdevangelist in Almere
  * Lid van Chr. Gem. 'De Wegwijzer'
  * Koordirigent / liedschrijver

Tags in dit artikel:

muziekstudiekeuze
geen reacties

Terug in de tijd

Welke God aanbidden christenen? Ik wil graag informatie over het christendom maar het is bijna onmogelijk om in mijn omg...
1 reactie
13-03-2014
Er is in mijn kerkelijke gemeente een leuke knul van een aantal jaren ouder, die ik best sympathiek vind. Ik moet erbij ...
geen reacties
13-03-2006
Eigenlijk is dit een soort vervolgvraag op '(G)een mooi figuur'. Ik ben nu bijna 17 dus er is bijna twee jaar voorbij en...
11 reacties
14-03-2019
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering